РС и матица

Правобранилаштво и друге институције Српске спремају мјере против Шмитових насртаја на имовину РС

У СЛУЧАЈУ ШМИТА И ЊЕГОВОГ ИМЕНОВАЊА, ВАЖИ ОНО СТАРО: ШТО СЕ ГРБО РОДИ – ВРИЈЕМЕ НЕ ИСПРАВИ
  • Главни правобранилац Републике Српске Милимир ГОВЕДАРИЦА: О имовини нема и неће бити јер је то питање регулисано Уставом БиХ. Српска наставља да располаже својом имовином и наставља са инвестиционим пројектима и развојем. Не можемо дозволити да нам се то оспори као и надлежности утврђене међународним правом, Уставом и законима

ПРАВОБРАНИЛАШТВО Републике Српске са другим институцијама активно ради на предузимању адекватних корака када је ријеч о активностима нелегитимно постављеног Кристијана Шмита, изјавио је главни правобранилац Републике Српске Милимир Говедарица.

Он је за Срну рекао да такозвани високи представник, односно ОХР, наставља да крши међународно право, а самим тим и цивилизацијско право јер се оспоравањем права на имовину оспорава и право на живот.

– Замислите домаћина који је са прецима стварао имовину. Када желите да му узмете ту имовину, одузимате му и живот. Наша јавност треба да схвати да је покушај одузимања имовине која припада Републици Српској, заправо покушај одузимања живота грађанима Српске – нагласио је Говедарица.

Он је рекао да се не може очекивати од некога ко је незаконито и неуставно постављен да поштује Устав и међународно право.

– Што се грбо роди, вријеме не исправи. Не можете очекивати од некога ко је незаконито, неуставно и супротно међународном праву именован да поштује устав и закон. То је апсурдно и он никада неће поштовати Устав БиХ ни међународно право – навео је Говедарица.

Он је нагласио да разговора о имовини нема и неће бити јер је то питање регулисано Уставом БиХ.

– Република Српска наставља да располаже својом имовином и наставља са инвестиционим пројектима и развојем. Не можемо дозволити да нам се то оспори као и надлежности утврђене међународним правом, Уставом и законима – истакао је Говедарица.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар