Главно РС и матица

Припадници Путиновог обезбјеђења на показној вјежби у Макишу

СТЕФАНОВИЋ: ОВО ЈЕ ВЕЋ ТРЕЋА ГОДИНА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ СА РУСКОМ ФСО
  • Припадници Јединице за обезбјеђење одређених личности и објеката (ЈЗО), заједно са инструкторима ФСО, извели су више вјежби у којима су приказали одбрану штићене личности при проласку кроз „агресивну масу“, одбрану возила на паркингу, одбрану од напада палицом, бомбом, пиштољем, аутоматском пушком и ножем

ПОКАЗНА вјежба припадника Јединице за обезбјеђење одређених личности и објеката МУП-а и инструктора Федералне службе обезбјеђења предсједника Русије, изведена је данас у Наставном центру МУП Макиш, код Београда.

Вјежби су присуствовали амбасадор Русије Александар Чепурин и министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

„Ово је већ трећа година успешне сарадње Федералне службе обезбеђења и наше Јединице за обезбеђење“, а на вежби „наши момци користе изузетно важна знања да унапреде свој рад и да буду ефикаснији у заштити свих штићених личности и објеката“, рекао је Стефановић.

Руска служба је у сарадњи са српском јединицом била на обуци за возаче специјалних возила, заштиту штићених личности и заштиту објеката.

„Сарадњу ћемо наставити кроз размену искустава чиме ћемо унапредити безбедност и одговорити на изазове организованог криминала, тероризма или било које друге врсте угрожавања безбедности“, рекао је министар.

Амбасадор Чепурин рекао је да Федерална служба обезбјеђења предсједника Руске Федерације „има дугачку историју, од више десетина година, и да је изузетно важно што је успостављена добра сарадња са српским колегама”.

„Од њених припадника сам чуо и да су српски стручњаци изузетно добро припремљени“, рекао је Чепурин.

Припадници Јединице за обезбјеђење одређених личности и објеката (ЈЗО), заједно са инструкторима ФСО, извели су више вјежби у којима су приказали одбрану штићене личности при проласку кроз „агресивну масу“, одбрану возила на паркингу, одбрану од напада палицом, бомбом, пиштољем, аутоматском пушком и ножем.

Бета

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар