РС и матица

Први Свесрпски сабор: „Један народ, један сабор – Србија и Српска“

ПОЧЕО МОЛЕБАНОМ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ, ЗАВРШНА МАНИФЕСТАЦИЈА НА БЕОГРАДСКОМ ТРГУ РЕПУБЛИКЕ
  • Заједничка сједница влада Републике Србије и Републике Српске у присуству предсједника Вучић и Додика и црквених великодостојника, почела у 12 часова, а у 13 сати услиједила разјмена потписаних докумената

ПРВИ Свесрпски сабор почео је у Београду.

Испред Палате Србија, предсједник Србије Александар Вучић, предсједница Скупштине Србије Ана Брнабић и премијер Србије Милош Вучевић дочекали су званичнике из Републике Српске – предсједника Српске Милорад Додика, предсједника НСРС Ненада Стевандића, премијера Српске Радована Вишковића и српског члана Предсједништва Жељку Цвијановић.

Она је објавила: „Почео је Први свесрпски сабор под називом „Један народ, један сабор – Србија и Српска“.

Заједничка сједница влада Републике Србије и Републике Српске у присуству двојице предсједника и црквених великодостојника, почела је у 12 часова, а у 13 сати је услиједила разјмена потписаних докумената.

Централна манифестација биће одржана на Тргу Републике у 17 часова, са богатим културно-уметничким програмом.

Молебан за Србију и Републику Српску у Храму Светог Саве служио је патријарх српски Порфирије.

Молимо се за јединство и саборност српског народа, као и за мир међу свим народима, рекао је патријарх Порфирије у бесједи, након молебана.

– Када знамо ко смо и када чувамо свој православни начин живота, онда јесмо способни и да разумијемо једни друге. Да разумијемо друге и другачије. Да их прихватамо и да ступамо у дијалог – навео је патријарх Порфирије.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар