РС и матица

Путин Вучићу лично на ревер ставио Орден Александра Невског

ПОДСЈЕТИО ДА СУ ОРДЕН ПРЕТХОДНО ДОБИЛИ МИЛОШ ОБРЕНОВИЋ И НИКОЛА ПАШИЋ
  • Владимир ПУТИН: „Допринос предсједника Србије развоју односа двије земље у свим правцима велики. Цијенимо ваш принципијелни став. Сада ће на почасном списку на ком су и други знаменити Срби заслужено бити и ваше име”

ПРЕДСЈЕДНИК Русије Владимир Путин уручио је данас Александру Вучићу Орден Александра Невског.

Предсједник Вучић је рекао да је поносан на своју отаџбину која је заслужила то одличје, које је, иначе, посветио свом оцу.

„Искрено ми је драго што одликујем предсједника Србије Александра Вучића Орденом Александра Невског, који је био велики руски покровитељ и војни дипломата. Током 300 година историје ове награде, поред Кнеза Милоша и Николе Пашића, Александар Вучић данас је одликован овим признањем. Господине предсједниче, желим вам благостање, добро здравље и много успјеха на међународном плану”, рекао је руски предсједник.

Путин је, обраћајући се Вучићу, рекао да је допринос српског предсједника развоју односа две земље у свим правцима велики.

„Цијенимо ваш принципијелни став. Сада ће на почасном списку на ком су и други знаменити Срби заслужено бити и ваше име”, поручио је Путин на церемонији.

Он је подсјетио да је Александар Невски изузетна фигура у Русији, да се прославио својим ратним подвизима али и да је чувао независност Русије.

Овај Орден, додао је Путин, који постоји 300 година, добили и знаменити Срби који су се борили за независност Србије, поменувши Николу Пашића.

„Искрено се радујем што могу да вам уручим Орден Александра Невског”, истакао је Путин.

– Наш народ никада неће заборавити шта је Владимир Владимирович урадио 2015. када је Русија ставила вето на резолуцију Британаца по којој би Срби били проглашени за геноцидни народ, поручио је Вучић током обраћања на руском језику.

Орден се предсједнику Србије додјељује за велики лични допринос развоју вишестране сарадње са Руском Федерацијом, преноси Танјуг.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар