Главно РС и матица

Радев: Аргументи Србије морају бити пажљиво процjењени јер иначе нема одрживог рjешења за Косово

СА ВУЧИЋЕМ РАЗГОВАРАО И О АУТО-ПУТУ НИШ-СОФИЈА И ГАСНОЈ ИНТЕРКОНЕКЦИЈИ
  • Трговинска размена између Србије и Бугарске прешла милијарду евра. Бугари трећи по бројности туристи у Србији

ПРЕДСЈЕДНИК Бугарске Румен Радев подржао је данас у Београду придруживање Србије Европској унији и позвао на већу активност у повезивању региона.

Он је навео да дијалог Београда и Приштине нема алтернативу и да аргументи српске стране морају бити анализирани и пажљиво процјењени, јер иначе нема одрживог рјешења.

Радев је рекао да је гасна интеркеноција са Србијом приоритет за његову земљу и да би бугарски дио аутопута требало да буде готов до 2022. године.

На заједничкој конференцији за новинаре са бугарским предсједником у Палати Србија, Вучић је рекао да су односи Србије и Бугарске из „месеца у месец све бољи“ и да „сарадња напредује великом брзином“.

Он је захвалио за подршку Бугарске Србији њеном приближавању ЕУ, као и зато што је Радев „увек желео да саслуша шта Србија има да каже по питању Косова“.

Предсједник Србије је рекао да је трговинска размјена двије земље прешла милијарду евра и да су и увоз и извоз значајно увећани, да се компаније повезују, и да грађани Србије љетују и зимују у Бугарској, док су Бугари трећи по броју туриста у Србији.

Вучић је рекао да је са Радевом разговарао о гасоводу Ниш-Димитровград, о реконструкцији жељезничке пруге на тој релацији и да ће њих двојица сутра посјетити Коридор 10, додавши да је договорено и да се обиљеже гробља страдалих у ратовима које су двије земље водиле.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар