Вијести РС и матица

Ратно ваздухопловство Србије добило још два МиГ-29 – из Бјелорусије

СТИГЛИ СУ У РАСКЛОПЉЕНОМ СТАЊУ, АЛИ ЋЕ УСКОРО БИТИ У САСТАВУ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
  • Министар одбране Небојша СТЕФАНОВИЋ: Србија сада има импресивно ратно ваздухопловство. МИ-35 хеликоптери су такође импресивна снага наше земље и војске, а ту су и мигови. Радимо на модернизацији авиона „Орао“

ДВА ремонтована МиГ-29 стигли су из Белорусије, потврдио је министар одбране Небојша Стефановић.

Он је за РТС објаснио да су „мигови“ у Србију стигли расклопљени јер се, како је рекао, тако транспортују, а у наредном периоду биће уведени у састав Ратног ваздухопловства Србије.

Он је истакао да је то дио договора предсједника Александра Вучића са предсједницима Русије Владимиром Путином и Бјелорусије Александром Лукашенком и додао да захваљујућим тим договорима Србија има импресивно ратно ваздухопловство.

„Данас смо видели само део тих снага. МИ-35 хеликоптере сте могли да видите који су импресивна снага наше земље и војске, а ту су и мигови“, рекао је он и додао да се ради на модернизацији авиона „Орао“.

Стефановић је казао да се кроз Војнотехнички институт, Југоимопорт СДПР и друге компаније користи знање наших стручњака да се унаприједи оно што Србија производи.

„Могли сте да видите и платформе `Мали Милош`, и `Велики Милош`, `Лазар` и `Пасарс` – и све оно што је гађало данас“, рекао је он и додао да ће у наредних годину, две бити приказано још наоружања које се развија.

Истакао је да је поносан приказаним на одржаној здруженој вјежби војске и полиције „Одговор 2021“ која је изведена у сложеним метео условима као и на оцјену вјежбе добијену од предсједника Србије.

Говорећи о здруженом дејству он је истакао да се све више мијењају околности, пријетње постају хибридне, и додао да све може бити безбедносни изазов и пријетња.

„Важно је да су сви добро уиграни у садејству“, рекао је он.

Стефановић је оцијенио да је важно да је војска Србије добро опремљена и наоружана, да су војници добро плаћени, и додао да су у овом мјесецу примили и значајно већу плату него раније.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар