Главно РС и матица

Савез за Србију против референдума о КиМ и давања Приштини столице у УН

ТРАЖИ `РУМУНСКОГ ТУЖИОЦА` ЗА ВИСОКУ КОРУПЦИЈУ И УКИДАЊЕ СИСТЕМА ЈАВНИХ ИЗВРШИТЕЉА

ОПОЗИЦИОНИ Савез са Србију одредио је 30 тачака програма међу којима су противљење референдуму за рјешење питања Косова и добијању столице у Уједињеним нацијама, као и стварање услова за фер и поштене изборе, преноси данас „Недељник“.

Савез за Србију, како пише лист, ушао је у завршну фазу формирања, па су тако утврђени стратешки правци дјеловања.

Према наводима листа, утврђено је да ће се Савез залагати за изградњу демократског, уређеног и праведног друштва и владавине права по највишим европским стандардима.

Савез ће се залагати за забрану уношења мобилних телефона на сва бирачка мјеста, за нови закон о раду, укидање система јавних извршитеља и за увођење специјалног тужиоца за високу корупцију по румунском моделу.

Осим тога Савез ће имати за циљ и враћање „противуставно отетих“ пензија грађанима, уз надокнаду свих претходних умањења, лустрацију свих који су злоупотријебили јавне функције и државне ресурсе.

„Недељник“ преноси да је једна од тачака програма и хитно доношење закона о поријеклу имовине, који ће се примјењивати на све јавне функционере од 1990. до данас.

Тачке тог програма су и партнерство државе и домаће пољопривреде, као и то да жене и мушкарци буду једнако плаћени за исти посао и заштита од даљег загађивања медијског простора ријалити програмима.

Савез, који је отворен за нове чланове, чине Демократска странка, Народна странка, Левица Србије, Здрава Србија, Заједно за Србију, Покрет за преокрет и Синдикат Слога.

Бета

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар