Одабрано РС и матица

Савјет родитеља „Рибникара“: Хоћемо да знамо шта ће бити са дјечаком и у ком статусу су његови родитељи

ТРАЖЕ И РЕКОНСТРУКЦИЈУ И ОБЈАШЊЕЊЕ „ДОГАЂАЈА“ И ПОДАТКЕ – КАКО ТЕЧЕ ИСТРАГА
  • Предсједник Савјета родитеља Игор ЂОРЂЕВИЋ: Од сутра се мијења режим рада, наставе неће бити. Биће нека врста часова, али док год дјеца имају потребу да причају о догађају или о нечему трећем – саме наставе неће бити

ПОВОДОМ пуцњаве у ОШ „Владислав Рибникар“ током које је настрадало осам ученика и радник обезбјеђења, предсједник Савјета родитеља у тој школи Игор Ђорђевић је након састанка Савјета, који је јуче трајао до 23 сата, изнио низ захтјева и открио начин на који ће дјеца ићи у школу док се не процијени да се са наставом може кренути, преносе медији.

– Рад школе данас ће бити организован тако што сва она дјеца која желе могу да дођу данас да буду са својим учитељицама, разредним старјешинама, предметним наставницима и то у четири групе. Прва група дјеце дошла је у осам сати, то је група дјеце млађих разреда. Они су позвани, заједно са својим родитељима, да тих сат и по, или мање, проведу заједно са својим родитељима или опет не, ако осјете потребу да кажу: „Мама, тата идите, ми остајемо са својом учитељицом – навео је Ђорђевић.

Истакао је да ће учитељице саме процијенити да ли ће са дјецом ући у учионицу или ће остати у школском дворишту гдје се окупљају у овом тренутку.

Захтјеви Савјета родитеља

Ђорђевић се осврнуо и на закључке и захтјеве које су донесени на синоћном састанку, наводећи да су размишљања и ставови били различити, али да су на основу закључака које су донијели једногласно, изгласани сљедећи захтјеви:

– Тражи се реконструкција догађаја, објашњење како се то догодило и како тече истрага и у којој је фази. Родитељи то морају да знају.

– Да се родитељима стручно објасни шта ће бити са дјечаком и у ком статусу су његови родитељи. Код дјеце постоји велики страх да ће он бити на слободи

– Тим психолога и психијатара који ће редовно радити са дјецом VII-2 без учешћа школског педагога и психолога ради обезбјеђивања непристрасности

– Ако се одлучи да се школска година настави за дјецу из одјељења VII-2 мора се наћи начин да она не улазе у школу на велики улаз, већ да наставу имају у некој од учионица на малом улазу

– Предлажемо комплетно реновирање школе до 1. септембра 2023. године

– Пружити комплетну подршку наставничком кадру

– Тражимо да се утврди одговорност људи који су изнијели у јавност списак са именима дјеце из VII-2 одјељења који је обишао цијели свијет, као слике родитеља и дјеце, и да исти за такав поступак буду санкционисани у складу са Законом.

– Од сутра се мијења режим рада, наставе неће бити. Биће нека врста часова, али док год дјеца имају потребу да причају о догађају или о нечему трећем – саме наставе неће бити, закључио је Ђорђевић.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар