Главно РС и матица

Шеф дипломатије Тогоа: Повукли смо признање Косова – признајемо само јединствену Србију

„СРБИЈУ, ОДНОСНО БИВШУ ЈУГОСЛАВИЈУ, ВЕЗУЈЕ ТРАДИЦИОНАЛНО ПРИЈАТЕЉСТВО“
  • Ивица ДАЧИЋ: Они који желе независно Косово желе то да учине пречицом или прегласавањем на одређеним форумима. Ми смо то спријечили и вратили смо дијалог на сцену

МИНИСТАР спољних послова Републике Того Робер Дисе изјавио је да је шефу српске дипломатије Ивици Дачићу рекао да вјерује у безрезервну подршку Републике Того када је у питању одбрана територијалног интегритета Србије.

– Ми у Тогу признајемо само једну Србију, јединствену. Драго ми је што сте поменули повлачење признања Косова, то повлачење је дефинитивно – рекао је Дисе на заједничкој конференцији за новинаре са Дачићем у Министарству спољних послова.

Дачић је рекао да је са министром спољних послова Републике Того имао велики број сусрета и разговора на различитим мјестима, укључујући и његову посјету у мају 2019.

– Србију, односно бившу Југославију и Того везује традиционално пријатељство које је можда у неким тренуцима било заборављено. Ми желимо да ту сарадњу и пријатељство обнављамо и оснажујемо – рекао је Дачић.

Истакао је да се Србија посветила развоју односа са афричким земљама, те подсјетио да је Того, послије његове посјете, одлучио да повуче одлуку о признању Косова.

Дачић је на томе захвалио и истакао да је 27 земаља повукло признање тзв. Косова чиме се отворила шанса за договоре и дијалог.

– Они који желе независно Косово желе то да учине пречицом или прегласавањем на одређеним форумима. Ми смо то спријечили и вратили смо дијалог на сцену – рекао је Дачић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар