Одабрано РС и матица

Шешељ: Институције Српске треба да донесу одлуку да не признају Суд БиХ, а Додик да се не одазива позивима

ЛИДЕР СРС: ТАЈ СУД НЕМА УПОРИШТЕ У ДЕЈТОНСКОМ СПОРАЗУМУ И УСТАВУ БиХ – ПЛОД ЈЕ САМОВОЉЕ БИВШИХ ВП
  • Војислав ШЕШЕЉ: Додик треба да тотално игнорише тај суд. Очигледно је да би се у пресудама вјероватно ишло на његово хапшење или забрану да се бави политиком и слично. Сад су још довели судију која има ратну прошлост у такозваној Армији БиХ. На шта то личи да му суди судија која се може позвати на ратну одговорност?

ЛИДЕР Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је да предсједник Републике Српске Милорад Додик не би требало да иде на сесије нелегалног Суда БиХ и одазива се на позиве те квазиинституције у којој се против њега неоправдано води правосудни процес.

Шешељ је рекао Срни да би институције Српске требале да донесу одлуку да не признају тај суд, који нема никакво упориште у Уставу БиХ и Дејтонском споразуму.

– То је суд који је уведен самовољом некадашњих високих представника у БиХ и у сарадњи са Хашким трибуналом. Он је много више судио Србима него муслиманима и Хрватима. Срби су тамо суђени на дуготрајне робије, а муслимани само до 20 година. Наиме, код муслимана се поштовао принцип највише казне у складу са актима бивше Југославције, а код Срба није – појаснио је Шешељ.

Он је рекао да би Додик требало да тотално игнорише тај суд.

– Такође, требало би да се Срби престану испоручивати том суду – рекао је Шешељ.

Он је напоменуо да је епилог покренутог судског процеса против предсједника Српске тешко предвидјети, али да је очигледно да би се у пресудама вјероватно ишло на његово хапшење или забрану да се бави политиком и слично.

– У сваком случају, Додик тим судским органима иде на руку одласком на рочишта и својим понашањем након што су промијенили и довели судију која има ратну прошлост у такозваној Армији БиХ. На шта то личи да му суди судија која се може позвати на ратну одговорност? – упитао је Шешељ.

Он је додао да Суд БиХ има бројне проблеме јер су тамо недавно на кривичну одговорност позвани неки руководећи људи, те да је било свакаквих афера.

– Крајње је вријеме да се тај квази суд укине – рекао је Шешељ.

Додику се у Суду БиХ суди због неизвршавања одлука Кристијана Шмита.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар