Одабрано РС и матица

Шешељ: Свих 8 полицајаца је невино, у Кравици се радило о побуни муслиманских заробљеника

ПРЕД СПЕЦИЈАЛНИМ СУДОМ: ЗАРОБЉЕНИКА ЈЕ БИЛО 317, А НИПОШТО 1.313

ПРЕДСЈЕДНИК Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас да су полицајци којима се суди за злочин у селу Кравица код Сребренице невини, и да је у питању инцидент, а не ратни злочин.

Чланови СРС окупили су се пред Специјалним судом у Београду, како би протестовали против суђења осморици полицајаца Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске за злочин у селу Кравица код Сребренице 1995. године.

Шешељ рекао да се полицајцима суди за измишљени ратни злочин и да геноцида није било.

„Овде смо да се супротставимо ‘подметачинама’, да се боримо за истину и бранимо невине. Свих осам полицајаца су невини и то сведочења доказују“, казао је Шешељ.

Навео је да је 20 полицајаца убило 317 муслиманских ратних заробљеника који су се побунили, када је један од њих отео пушку полицајцу и убио га.

Он је додао и да је било 317 заробљеника, а не 1.313 ƒ„како измишљају“.

На новинарско питање да ли је протест притисак на суд, Шешељ је казао да је то демонстрирање у корист правде и против судске власти која одржава процесе, а зна се да је кривица измишљена.

За ратни злочин против цивилног становништва у мјесту Кравице крај Сребренице у јулу 1995. године оптужени су бивши припадници Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске Недељко Милидраговић, Алекса Голијанин, Миливоје Батиница, Драгомир Паровић, Александар Дачевић, Боро Милетић, Јован Петровић и Видослав Васић.

По оптужници, они су, заједно с непознатим припадницима Специјалне бригаде Републике Српске, у халама Земљорадничке задруге и око њих, у мјесту Кравица, у јулу 1995. године учествовали у убиству „више стотина Бошњака“.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар