РС и матица

Си Ђинпинг 7. и 8 маја у посјети Србији – биће потписано 30 споразума

У КИНСКОЈ ДЕЛЕГАЦИЈИ 400 ЗВАНИЧНИКА И БИЗНИСМЕНА - УЋИ ЋЕ У ЗЕМЉУ У ПРАТЊИ СРПСКИХ МИГ-29
  • На аеродрому ће Си Ђинпинга дочекати гарда, а током свечаности биће уприличен фолклор уз декорацију са цвијећем и великим зидом са поруком кинеском предсједнику. Дуж пута у Београду биће постављене кинеско-српске заставице и исписане поруке на надвожњацима
  • Током ручка служиће се српска јела и вина, а Александар Вучић ће Ђинпингу лично служити српска вина

Извор: РТРС

СИ Ђипинг, предсједник Народне Републике Кине, сутра стиже у дводневну посјету Србији, а у току су посљедње припреме пред долазак једног од највећих свјетских лидера.

Си Ђинпинга ће пратити делегација од 400 људи, а кинеског предсједника ће чувати чак 3.400 полицајаца, потврђено је Новостима.

– Предсједника Кине дочекаће српски МИГ-ови који ће допратити његов авион од границе до Београда и испратити.

– На аеродрому ће Си Ђинпинга дочекати гарда, а током свечаности биће уприличен фолклор уз декорацију са цвијећем и великим зидом са поруком кинеском предсједнику. Дуж пута у Београду биће постављене кинеско-српске заставице и исписане поруке на надвожњацима.

– Свечани дочек биће организован и испред Палате Србија. Потом ће бити потписано тридесетак споразума.

– Током ручка служиће се српска јела и вина, а предсједник Вучић ће Ђинпингу лично служити српска вина, од пенушавца до дезертног вина које је највећим дијелом аутохтона српска сорта.

– За председника Кине биће уприличен и музички програм, а пјеваће девојка из Србије пјесму „Моја домовина и ја“ на кинеском док ће хор „Чаролије“ пјесму „Прелепи цвет јасмина“ извести, такође, на кинеском.

Програм ће бити завршен пјесмом „Ово је Србија“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар