РС и матица

Скот: Косовске таксе од 100 одсто на робу из Србије и БиХ су дискриминаторне

У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ ОТВОРИО ИЗЛОЖБУ О СПАСАВАЊУ САВЕЗНИЧКИХ ПИЛОТА
  • Поводом питања да ли је Приштина важнија Вашингтону него Београд Москви, рекао да су и Србија и Косово кључни за стабилност и сарадњу у региону и додао: „Вјерујем и да је у интересу Русије да буде стабилности на Балкану“

АМБАСАДОР Сједињених Држава Кајл Скот изјавио је данас у Београду да су косовске таксе од 100 одсто на робу из Србије и БиХ дискриминаторне.

Скот је у Скупштини Србије, гдје је отворио изложбу о спасавању савезничких пилота у Србији у Другом свјетском рату, рекао да оно што на Косову важи за албанско становништво, мора да важи и за српско као и за остале етничке заједнице.

Нагласио је да је Косово једна држава и да „свакако није у реду” да се на једном дијелу земље примењује једне мјере, а на другом другачије.

„Вјерујем да Косово треба да буде мултиетничка демократска држава”, рекао је Скот и додао да су мјере дискриминаторне, преноси Бета.

Скот је, на питање да ли је Приштина важнија Вашингтону него Београд Москви, рекао да су и Србија и Косово кључни за стабилност и сарадњу у региону.

„Вјерујем и да је у интересу Русије да буде стабилности на Балкану”, рекао је Скот.

На питање да ли је вријеме да се САД укључе у дијалог Београда и Приштине, и да ли су већ можда ушле у тај дијалог, Скот је казао да Вашингтон подржава тај процес јер је то једини начин за напредак.

Скот је рекао да њему није познато да у Приштини постоји „црна листа” појединих министара Владе Србије и додао да власти Косова поричу да таква листа постоји.

Поводом споразума које су данас постигле владе Косова и Албаније, Скот је рекао да САД подржавају све активности које воде економској интеграцији региона.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар