РС и матица

«Слобода» – велики народни скуп за очување Српске и подршке њеном руководству

ОДРЖАЋЕ СЕ 20. АПРИЛА У ОРГАНИЗАЦИЈИ БОРАЧКИХ УДРУЖЕЊА РС
  • Предсједница Удружења жена жртава рата Божица Живковић Рајилић: Сви да се  ујединимо против самовоље њемачког дипломате Кристијана Шмита
  • Предсједник Удружења „Ветерани Републике Српске“ Зоран МИЉАНОВИЋ: Подржавамо скуп и позивамо све грађане да се прикључе – да покажемо да Република Српска, а самим тим и БиХ не могу бити протекторат западних земаља
  • Начелник општине Соколац Милован Бјелица: Сада је најпотребније јединство свих ради одбране од насртаја на институције Републике Српске који су на дјелу кроз санкције уведене званичницима Српске. Циљ тих санкција је да се развласти Република Српска и да од ње остане остане само празна љуштура, што нећемо дозволити само ако смо сложни и јединствени

СКУПУ «Слобода» који ће бити одржан 20. априла треба да се прикључе сви грађани Републике Српске, поручили су представници борачких удружења.

Предсједница Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић позвала је данас грађане Српске да се уједине против самовоље њемачког дипломате Кристијана Шмита.

Борачка организација града Приједора сматра неопходним да у знак подршке институцијама и представницима Републике Српске свој револт јавно изрази мирним протестима и свим другим политичким средствима и механизмима грађанског бунта да се заустави колонијална политика према Републици Српској, изјавио је данас предсједник ове организације Зоран Предојевић.

Предсједник Организације старјешина војске Републике Српске Слободан Жупљанин изјавио је данас Срни да је иницијатива Борачке организације Српске о одржавању великог народног митинга под слоганом „Слобода“ за сваку похвалу и да се том скупу требају прикључити сви грађани, а не само лица из борачких категорија

– У констелацији односа и компликација које су произвеле одлуке међународних званичника, не може бити рационалнијег рјешења од тога – нагласио је Жупљанин.

Савез логораша Републике Српске подржава иницијативу БОРС-а за одржавање великог скупа под називом „Слобода“ и здушно је уз руководство Српске у спречавању преноса надлежности и очувању Српске, изјавио је Срни предсједник овог савеза Анђелко Носовић.

– Не само да их подржавамо, већ молимо и дајемо им заклетву да учине све што је у њиховој моћи да сачувају Српску и српски народ – рекао је Носовић.

Предсједник Удружења „Ветерани Републике Српске“ Зоран Миљановић позвао је све ратне ветеране и преживјеле борце одбрамбено-отаџбинског рата да присуствују скупу „Слобода“, који Борачка организација Републике Српске организује у сриједу, 20. априла у Бањалуци, и на тај начин се придруже борби за очување Српске.

– Подржавамо скуп и позивамо све грађане да се прикључе и да покажемо да Република Српска, а самим тим и БиХ не могу бити протекторат западних земаља – рекао је Миљановић Срни.

Према његовим ријечима, што већи број грађана треба да учестује на том скупу у који треба да се укључе и политички фактори – представници и предсједници свих политичких партија, небитно да ли су из позиције или опозиције.

СНСД подржава велики народни скуп који ће у сриједу под слоганом „Слобода“ организовати Борачка организација Српске, рекао је портпарол ове странке Радован Ковачевић.

Борачка организација Републике Српске

Предсједник Социјалистике партије Петар Ђокић изјавио је да подржава скуп који ће у сриједу под слоганом „Слобода“ организовати Борачка органзација Републике Српске и позвао све грађане да тај дан дођу на Трг Крајине и придруже се овом мирном протесту.

– Подржавам овај скуп као право на одбрану слободе Републике Српске, која се угрожава сталним притисцима, пријетњама и санкцијама – рекао је лидер социјалиста додајући да сви требамо да буду сложни у одбрани институција и представника Републике Српске од константних напада и да је овај скуп прилика да се слога и покаже.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица поручио је да је сада најпотребније јединство свих ради одбране од насртаја на институције Републике Српске који су на дјелу кроз санкције уведене званичницима Српске.

– Циљ тих санкција је да се развласти Република Српска и да од ње остане остане само једна празна љуштура, што нећемо дозволити само ако смо сложни и јединствени – рекао је Бјелица новинарима на Сокоцу након данашње Скупштине општинске Борачке организације.

Скупштина Удружења пензионера Републике Српске осудила је нападе међународних ментора и појединих домаћих актера на институције власти Српске и њене легитимно изабране представнике.

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изјавио је Срни да подржава нестраначки скуп за заштиту Републике Српске, њених надлежности и имовине те поручио да ће увијек стати у одбрану институција Српске.

Нешић је истакао да подржава Републику Српску у њеном пуном капацитету и да ће се, ако добије позив Борачке организације Републике Српске, одазвати на велики народни скуп под слоганом „Слобода“ који је најављен у сриједу 20. априла у Бањалуци.

„Ако је циљ и намјера овог скупа да буде нестраначки и за заштиту Републике Српске, њених надлежности и имовине, сигурно је да ће имати моју подршку“, рекао је Нешић.

Он каже да ће увијек стати у одбрану институција, надлежности, имовине Републике Српске.

„Моја лојалност и вјера у Републику Српску никад неће бити доведена у питање. Залажем се за то да Република Српска има јаче надлежности, да јој се врате све незаконито отете надлежности и да имамо све оно што нам је гарантовано Дејтонским мировним споразумом“, додао је Нешић.

Ненад Нешић

Савез ратних војних инвалида Републике Српске подржава одлуку Борачке организације Републике Српске /БОРС/ да организује велики народни скуп за очување одлука институција Српске који је заказан за 20. април у Бањалуци, изјавио је Срни Драган Врховац из овог савеза.

Врховац је позвао све ратне војне инвалиде, као и све грађане Српске да се у што већем броју придруже скупу.

„Свако има обавезу да се одазове јер је ово заштита институција, а самим тим и Републике Српске“, истакао је Врховац.

Изразивши очекивање да ће се велики број грађана одазвати скупу, Врховац је рекао да ће Савез ратних војних инвалида Српске организовати долазак својих чланова у Бањалуку.

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је да подржава скуп који у сриједу у Бањалуци под слоганом „Слобода“ организује Борачка организација Републике Српске као право на одбрану слободе Републике Српске коју угрожавају сталним притисцима, пријетњама и санкцијама.

„Сви треба да будемо сложни у одбрани институција и представника Републике Српске од константних напада, а овај скуп је прилика да ту слогу и покажемо“, истакао је Ђокић.

У саопштењу из СП-а наводи се да је Ђокић позвао грађане да дођу на Трг Крајине у Бањалуци и придруже се овом мирном протесту.

„Веома је важно у овом тренутку показати одлучност и храброст и подржати оне који су стварали Републику Српску и бранили је, а сада гледају како неко споља и изнутра жели мимо Устава, Дејтонског мировног споразума и свих закона и прописа да је кроји по својој вољи“, закључио је Ђокић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар