Одабрано РС и матица

Шмит би да озакони кривично гоњење оних који се не повинују његовим одлукама

С ОБЗИРОМ ДА ОХР НЕ ПОШТУЈЕ НИ ОДЛУКЕ УСТАВНОГ СУДА БиХ – ЗАШТО БИ НЕКО ПОШТОВАО ЊЕГОВЕ?
  • Да Кристијан Шмит није легитимни високи представник, свједочи и одлука Уставног суда БиХ из 2006. године у којој се наглашава: „Високог представника предлаже Управни одбор Савјета за имплементацију мира, а именовање потврђује Савјет безбједности Уједињених нација, који је одобрио и Дејтонски мировни споразум“
  • Шмит нема потврду Савјета безбједности УН, а у Дејтонском споразуму уопште нема никаквог Савјета за имплементацију мира

КАНЦЕЛАРИЈА Кристијана Шмита и ОХР припремају измјене Кривичног закона БиХ којим је предвиђено кривично гоњење за непоштовање њихових одлука, сазнаје Срна.

Ради провјере ове информације, Срна је упутила питање ОХР-у и очекује се ускоро одговор.

С обзиром на чињеницу да БиХ нема високог представника изабраног у складу са процедуром предвиђеном Дејтонским споразумом, поставља се питање ко и како онда да поштује одлуке ОХР-када тај исти ОХР не поштује ни Уставни суд БиХ, ни Дејтонски споразум, ни процедуре.

Њемачки држављанин Кристијан Шмит се лажно представља за високог представника и то је позната чињеница како њему самом, тако и институцији у којој незаконито сједи – ОХР-у, као и свим политичарима и грађанима у БиХ, подсјећа Срна.

Подсјећања ради, а и за информацију ОХР-у, иако би до сада требало да знају напамет и Устав БиХ и Дејтонски споразум с обзиром да деценијама столују у Сарајеву, да је Уставни суд у својој одлуци из 2006. године нагласио:

„Дејтонским мировним споразумом, који је потписан 1995. године, високи представник у име међународне заједнице задужен је да надгледа имплементацију цивилних аспеката Мировног споразума у БиХ. Високи представник такође има задатак да координира активности међународних и цивилних организација и агенција које дјелују у земљи“.

И оно најважније за господу у ОХР-у, у истој одлуци Уставног суда БиХ наведено је:

„Високог представника предлаже Управни одбор Савјета за имплементацију мира, а именовање потврђује Савјет безбједности Уједињених нација, који је одобрио и Дејтонски мировни споразум…“, наводи Срна.

Да је у правосуђу БиХ све произвољно, потврђује и то што је Уставни суд у истој одлуци у процедуру убацио и ПИК, а то тијело није предвиђено Дејтонским споразумом, нити има било какве надлежности, па тако ни у домену избора високих представника.

Али странци су све у правосуђу и Дејтонском споразуму учинили произвољним, о чему свједочи и позивање на ПИК који није никаква дејтонска, већ измишљена категорија, додаје Срна.

Поставља се јасно питање: како ОХР очекује од домаћих актера да поштују одлуке ОХР-а, када та иста институција не поштује одлуке Уставног суда БиХ, Дејтонски споразум, с обзиром на чињеницу да у ОХР сједи неименовани и лажни тзв. високи представник, њемачки држављанин Кристијан Шмит.

Имајући у виду да ОХР не поштује одлуке Уставног суда, поставља се питање зашто би их поштовали домаћи актери, а поготово одлуке таквог ОХР-а!?

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар