РС и матица

Шмит стигао у Бањалуку попут бјегунаца од закона и илегалних миграната

ОГЊЕН ТАДИЋ: ШМИТ ЈЕ ТИМ ДОЛАСКОМ ИЗВРШИО НОВИ НАПАД НА ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ
  • Радован КОВАЧЕВИЋ: Тако се не понашају високи представници, већ бјегунци од закона и они који се крију од полиције. А јадан Шмит упорно покушава побјећи од онога што пише у Дејтонском споразуму и у Анексу 10
  • Предсједник Народне партије Српске Дарко БАЊАЦ: Шмит је као туриста дошао у Бањалуку и као туриста отишао из Бањалуке
  • Током боравка у Републици Српској неколико је пута мијењао возила. Био је без возила пратње, чиме је потврдио да није никакав дипломата нити званичник, већ обични њемачки туриста. Тек када је из Добоја ушао на подручје ФБиХ, ОХР је саопштио да се у Бањалуци састао са бискупом Фрањом Комарицом

Извор: РТРС

НАКОН посјете Кристијана Шмита Бањалуци из Српске данас бројна реаговања – стигао као обичан туриста – без најаве, мијењајући возила.

– Тако се не понашају „високи представници“, већ бјегунци од закона и они који се крију од полиције. А јадан Шмит упорно покушава побјећи од онога што пише у Дејтонском споразуму и у Анексу 10 – написао је Радован Ковачевић делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Ненајављени, тајни, долазак Кристијана Шмита у Бањалуку, декан бањалучког Факултета безбједносних наука Предраг Ћеранић, окарактерисао је као трагикомичан догађај.

Кристијан Шмит је доласком у Бањалуку још једном извршио напад на Дејтонски мировни споразум, оцијенио је правник Огњен Тадић.

Кристијан Шмит свакодневним безобразлуком све више прелази границу пристојности и најбоље би било да се заједно да мигрантима запути у Њемачку, рекао је Срни предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

– Шмитово јучерашње појављивање у Бањалуци и начин на који је ушао у Републику Српску јасно нам показују да је свјестан да је заправо једнак мигрантима. Требало би да са њима крене за Њемачку и врати се одакле је дошао – рекао је Којић.

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац рекао је да је Шмит као туриста дошао и отишао из Бањалуке.

Политички аналитичар Стевица Деђански оцијенио је да то што је њемачки туриста Шмит дошао у Републику Српску без возила пратње и под окриљем мрака показује да је и сам свјестан чињенице да, према међународном праву, не представља ништа.

Кристијан Шмит боравио је у Бањалуци, а како незванично сазнајемо, он је током боравка у Републици Српској неколико пута мијењао возила.

Боравио је у Српској без возила пратње, чиме је потврдио да није никакав дипломата нити званичник, већ обични њемачки туриста.

Тек када је из Добоја ушао на подручје ФБиХ, ОХР је саопштио да се Шмит у Бањалуци састао са бискупом Фрањом Комарицом.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар