РС и матица

Специјалци РОСУ хапсе Србе по северу Косова, било и пуцања

НАРОД СЕ ОКУПЉА У СЕВЕРНОЈ МИТРОВИЦИ, МЕШТАНИ ЗУБИНОГ ПОТОКА ЗАПАЛИЛИ ГУМЕ НА ПУТУ
  • Медији на албанском наводе да има на десетине ухапшених, и да су поред хапшeња укључених у криминал, ухапшени и осумњичени за умешаност у убиство Оливера Ивановића, као и убиство косовског полицајца Енвера Зумберија 2011. године

СПЕЦИЈАЛНЕ  јединице РОСУ ухапсиле су до 8.30 сати 13 Срба, припадника косовске полиције на северу КиМ, речено је Танјугу у добро обавештеном извору.

Грађани севера КиМ су узнемирени, а велики број њих окупио се на главном тргу у Косовској Митровици.

Функционери и чланови Српске листе, који су били у Београду због седнице Скупштине Србије посвећене КиМ, упутили су се јутрос на вест о акцији РОСУ у Косовску Митровицу.

РОСУ је рано јутрос са другим цевима упала на територију све четири општине на северу КиМ, а у Косовској Митровици су се зачуле сирене.

Медији на албанском наводе да има на десетине ухапшених, и да су поред хапшeња укључених у криминал, ухапшени и осумњичени за умешаност у убиство Оливера Ивановића, као и убиство косовског полицајца Енвера Зумберија 2011. године, јавља РТС.

Ђурић: РОСУ нападају Србе на уласку у Зубин поток

ДО ЗУБА наоружани албански специјалци у овом тренутку нападају Србе на уласку у Зубин поток и код клисуре покушавају да уђу у то место, изјавио је у Јутарњем дневнику РТС директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Он је рекао да екстремисти, пресвучени у полицијске униформе РОСУ, у Зубином потоку нападају недужно и ненаоружано становништво, оценивши ситуацију крајње озбиљном и драматичном.

Ђурић је рекао да су до зуба наоружани албански специјалци јутрос ушли у све четири општине на северу Косова, као што су српске власти недељама упозоравале да ће се догодити, на велику срамоту међународне заједнице.

Он је навео да је у име председника Србије Александра Вучића обавио разговоре са више међународних представника и да нема никакве сумње каква ће реакција државе Србије бити уколико се ово одмах не заустави.

Ђурић је казао да је ово организовано тобож због некаквих хапшења у вези са криминалом.

„То су могли да ураде и српски полицајци, уместо тога су решили да шаљу оклопна возила”, рекао је Ђурић и додао да је ово најгрубље угрожавање мира и најдиректније кршење свих договора и споразума.

Он је додао да се прелиминарно зна да је више грађана КиМ српске националности ухапшено, али да је јасно да ту циљ нису никаква хапшења, већ застрашивање.

Мештани су на магистралном путу у Зубином Потоку запалили гуме како би спречили косовске полицајце да одведу ухапшене.

Грађани се окупљају на тргу у Косовској Митровици

ВЕЛИКИ број грађана окупио се јутрос на главном тргу у Косовској Митровици после упада специјалних косовских снага РОСУ на север Косова, пренела је Радио-телевизија Србије (РТС).

Према незваничним информацијама из косовске полиције које је пренео РТС, ухапшено је пет особа због сумње да су умешани у организовани криминал, као и двојица припадника косовске полиције српске националности.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић казао је у Београду да је ситуација „драматична” и да је било и пуцњаве на северу Косова.

Дрецун: То је порука рата, али Београд не сме бити испровоциран

ПРЕДСЕДНИК Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун је данас казао да Београд не сме да буде испровоциран од стране Приштине, а да косовски Албанци то желе да би пребацили одговорност.

Дрецун је за Радио-телевизију Србије (РТС) рекао да је жеља Албанаца да се „изазову тежи сукоби, да би се створили услови за проглашење уједињење Косова и Албаније”.

„Очигледно су пажљиво бирали тренутак”, рекао је Дрецун о јутрошњим догађајима на северу Косова и додао да косовске власти тако показују неспремност за наставак дијалога.

Он је рекао да Приштина непрекидно застрашује Србе и да јој је циљ да заокружи државност.

„Изненађује ме команда КФОРА-а да је дозволила (улазак јединица РОСУ на север Косова)”, рекао је Дрецун и додао да су те јединице упале „под изговором да ће да хапсе припаднике полиције због криминала”.

Дрецун је оценио да се том акцијом РОСУ „шаље порука рата”.

http://fakti.org/serbian-point/specijalci-rosu-hapse-srbe-po-severu-kosova-bilo-i-pucanja

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар