РС и матица

Спремни терени и све остало за почетак „Српска Опен“

У БАЊАЛУЦИ ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ОРГАНИЗАЦИОНОГ ОДБОРА ТЕНИСКОГ ТУРНИРА
  • Отварање тениског комплекса 12. априла, а такмичења почињу четири дана касније
  • Предсједник Организационог одбора Бојан ВУЈИЋ: На туриру учествовати велики број играча. Све протиче у најбољем реду, договорили смо се око детаља. Око 200.000 грађана је тражило карте

Извор: РТРС

У БАЊАЛУЦИ је одржана сједница Организационог одбора тениског турнира „Српска опен“ на којој је разговарано о посљедњим детаљима везаним за овај турнир.

Отварање комплекса предвиђено је 12. априла.

Предсједник Организационог одбора Бојан Вујић рекао је да ће на туриру учествовати велики број играча.

– Све протиче у најбољем реду, договорили смо се данас око детаља. Око 200.000 грађана је тражило карте – рекао је Вујић, на конференцији за новинаре након одржаног састанка Организационог одбора.

Предсједник Тениског савеза Српске Драшко Милиновић је рекао да је за овај догађај издвојено 30 милиона КМ.

– Тениски турнир „Српска опен“ донијеће Бањалуци и Српској низ бенефита. Предвиђено је да 12. априла буде званично отварање комплекса, а тада ће сви грађани имати приступ да се упознају са комплексом – истакао је Милиновић.

Истакао је да ће све бити завршено на вријеме.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је „Српска опен“ важан догађај за цијелу Републику Српску.

– Данашњи састанак у Влади био је један од финалних, сада гледамо нијансе. Радимо модернизацију свих путних саобраћајница. Град Бањалука је купио и аутобус на два спрата, гдје ће бити омогућена бесплатна вожња за све туристе и грађане. Циљ је да се туристи упознају са чарима града на Врбасу – рекао је Станивуковић.

Истакао је да је ово пројекат од националног интересе.

– Са министром унутрашњих послова смо разговарали о злоупотреби и препродаји карата, јер то није у складу са прописима – каже градоначелник Бањалуке.

Рекао је да ће стати у крај онима што препродају карте по вишеструко већим цијенама за АТП турнир „Српска опен“ у Бањалуци.

– Купе карту па траже десет пута више за њу – рекао је Станивуковић и додао је да је на данашњем састанку Орагнизационог одбора тениског турнира „Српска опен“ и то била једна од тема.

Додао је да ће за угоститељске објекте бити и продужено радно вријеме као за вријеме новогодишњих празника.

Сједница је одржана у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци.

Сједници су присуствовали предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Тениског савеза Српске Драшко Милиновић, предсједник Организационог одбора Бојан Вујић, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и министри у Влади Зора Видовић, Синиша Каран и Бојан Випотник.

Српска опен одржава се у Бањалуци од 16. до 23. априла.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар