РС и матица

Србија, Грчка, Бугарска и Румунија заједно се кандидују за домаћине свјетског и европског првенства у фудбалу

ДОГОВОР ВУЧИЋА СА АЛЕКСИСОМ ЦИПРАСОМ, ВЈОРИКОМ ДАНЋИЛОМ И БОЈКОМ БОРИСОВОМ
  • ВУЧИЋ: „Размотрили смо конкретно питање изградње аутопута преко Вршца до Темишвара и истичем искрено задовољство због чињенице да је румунска страна покренула израду визибилити студије у децембру“
  • Балканска четворка ће формирати иницијални комитет за домаћинство Европског првенства у фудбалу 2028. године и Свјетског првенства у фудбалу 2030-те. До децембра 2021. биће прикупљена потребна документа, а у јуну 2022. донијета одлука

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је увјерен да ће Румунија посветити велику пажњу интеграцији Србије у Европској унији током свог предсједавања ЕУ у првој половини 2019. године и најавио изградњу аутопутева и жељезнице који ће боље повезати Србију са Румунијом, Бугарском и Грчком.

Вучић је новинарима послије састанка са премијерима Румуније, Бугарске и Грчке – Вјориком Данћилом, Бојком Борисовом и Алексисом Ципрасом – изразио захвалност Бугарској чије се предсједавање Унијом завршава 31. децембра, јер је, како је рекао, уложила много напора у побољшање позиције Србије и читавог западног Балкана.

„Ми се политички снажније увезујемо и виђаћемо се. Следећи састанак је у Румунији и биће током њеног председавања ЕУ“, рекао је Вучић.

Вучић је и најавио да је на данашњем састанку са премијерима те три земље разговарао о инфраструктурним пројектима и оцијенио да је значајно да ускоро буду завршени источни и западни коридор 10.

„Ми смо данас размотрили конкретно питање изградње аутопута преко Вршца до Темишвара и истичем искрено задовољство због чињенице да је румунска страна покренула израду визибилити студије у децембру“, казао је Вучић.

Вучић је додао да би тако Београд био спојен и са Темишваром, Софијом, Солуном и Атином.

Према његовим ријечима, на састанку је од премијера три државе добио „врсту наде и очекивања“ да би проблем снабдијевања Србије гасом могао да буде рјешен.

„Разговарали смо о томе како да Србија дође до гаса, чини ми се да је свим земљама овде значајно лакше него Србији“, оцијенио је Вучић.

Квадрилатерала припрема кандидатуру за Европско и Светско првенство у фудбалу

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је данас у Београду донета одлука о формирању иницијалног организационог комитета који ће радити на кандидатури Румуније, Бугарске, Грчке и Србије за домаћинство Европског и Светског првенства у фудбалу 2028. и 2030. године.

Вучић је новинарима послије састанка са премијерима Румуније, Бугарске и Грчке рекао да ће тај комитет имати 16 чланова, по четири представника сваке земље.

„Изразили смо жељу и наду да кроз тај иницијални комитет наше земље заједнички кандидујемо за домаћинство Европског првенства у фудбалу 2028. године и Светског првенства у фудбалу“, рекао је Вучић.

Он је појаснио да се у децембру 2021. прикупљају материјали, а да се у јуну 2022. доноси одлука.

Према његовим ријечима, осим изградње стадиона биће потребна велика улагања у инфраструктуру и много више хотела, што је по његовој оцени „огроман посао“.

„Спремни смо и већ следеће године крећемо у изградњу националног стадиона и више стадиона у различитим градовима широм Србије“, рекао је Вучић.

Он је додао да се организацији Европског првенства за одбојкашице 2021. које ће организовати Румунија, Бугарска и Србија придружила и Грчка.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар