РС и матица

„Србија против насиља“ силом ударила на Скупштину Београда; Вучић: Никакве револуције неће бити, не дамо државу

УЧЕСНИЦИ ПРОТЕСТА РАЗБИЛИ СТАКЛА НА УЛАЗНИМ ВРАТИМА И НЕКОЛИКО ПРОЗОРА – ПОЛИЦИЈА ИХ ОПКОЛИЛА
  • Почела привођења – јаке полицијске снаге окружиле су Скупштину, демонстранти се повлаче
  • Предсједник Србије Александар ВУЧИЋ: Неки у региону почели су да славе некакву успјешну револуцију која је у току. Ово је производ много озбиљнијих геополитичких околности. Сачуваћемо слободу Србије јер је то највећа вриједност. Одбранићемо нашу Србију, само вас молим да сачувамо мир

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, започели су са привођењем лица која су вечерас покушала насилно да упадну у зграду Скупштине града Београда, а јаке полицијске снаге окружиле су Скупштину и демонстранти се повлаче.

Присталице коалиције „Србија против насиља“ наставиле су вечерас протест испред Скупштине Београда гдје су, предвођени Александром Јовановићем Ћутом, још једном насилно покушали да уђу у зграду.

Полиција која се налази у згради Скупштине града је реаговала и попрскала Јовановића и демонстранте бибер спрејом.

Демонстранти су наставили да бацају каменице и флаше ка згради Скупштине, да разбијају прозоре и врата на која су поново насрнули моткама.

Вучић: Било је присутно 2.490 људи – 1.195 је покушавало да уђе у Скупштину

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је у обраћању јавности да никаква револуција није у току.

– Иако су сцене драматичне нисмо навикли да нам неко ломи прозоре и руши кућу. Никаква револуција није у току ми се трудимо да мирном реакцијом не повриједимо никог од демонстраната. Присутно је 2.490 људи, 1.195 покушава да уђе у Скупштину. Неки су показали да је насиље једини вид борбе против противника – рекао је Вучић.

Он је истакао да је држава довољно јака и да су институције довољно снажне да одбране демократију и изборну вољу грађана Србије.

Вучић је поручио да ће „силеџије и насилници бити ухапшени, а надлежни државни органи ће даље поступати по закону“.

Вучић је рекао и да су неки у региону почели да славе некакву успјешну револуцију која је у току, нагласивши да се види да је ово производ много озбиљнијих геополитичких околности.

– Сачуваћемо слободу Србије јер је то највећа вриједност. Одбранићемо нашу Србију, само вас молим да сачувамо мир. Будите спокојни, држава је сигурна и нећемо дати да је униште. Нашу кућу сачуваћемо, живјела Србија и живјела слобода – поручио је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар