РС и матица

Србофоб Ешдаун: Ако Србија уђе у ЕУ – не дати Србима из БиХ да користе њене пасоше

БРИТАНАЦ БИ ДА СРБИМА УЗМЕ ПРАВО КОЈЕ ВЕЋ ИМАЈУ ХРВАТИ ИЗ БиХ СА ПАСОШИМА ХРВАТСКЕ
  • Тврди да би Бошњаци без тога били „једини народ који је изостављен, изолован и окружен непријатељима, исто као и 1992. године“. А да би БиХ била препуштена турском предсједнику Реџепу Тајипу Ердогану и руском предсједнику Владимиру Путину

НЕКАДАШЊИ високи представник међународне заједнице у Босни и Херцеговини, Педи Ешдаун, затражио је од Европске уније да, у случају да Србија уђе у ЕУ пре БиХ – онемогући Србима из те земље да користе пасоше Републике Србије.

Ешдаун, који захтева да се Србима укине право које, између осталих, сада имају босански Хрвати, овај захтев образлаже тврдњом да би Европа на тај начин „у потпуности изоловала БиХ“?!

– Тада ће сваки Србин у Босни и Херцеговини имати други пасош и моћи ће да путује по Европској унији. Али, свако ко има други пасош у БиХ, не може доћи у Европу све док БиХ не постане чланица ЕУ. У том тренутку уопште неће бити никаквог интереса за будуће реформе у БиХ – рекао је Ешдаун.

Како каже, то значи да ће Бошњаци бити једини народ који је изостављен, изолован и окружен непријатељима, исто као и 1992. године.

– Европска унија, коју подржавају западне силе, у незнању реализује планове Слободана Милошевића, Фрање Туђмана, Радована Караџића и Ратка Младића – рекао је Ешдаун.

Све то би, према Ешдауну, довело до „повратка у сукобе“ и „препуштања БиХ турском председнику Реџепу Тајипу Ердогану“ и „руском председнику Владимиру Путину“.

Брисел би, убеђен је Ешдаун, то требало да реши „привременим заустављањем Срба с двојним пасошима да путују по ЕУ све док БиХ не испуни услове потребне за приступ“.

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0.393.html:729238-ZAHTEV-ESDAUNA-Srbima-iz-BiH-blokirajte-pasose-Srbije

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар