РС и матица

Стефановић: Свако ко се послужио насиљем при упаду у РТС одговараће прекршајно и кривично

„ДОГОДИЛО СЕ НАСИЉЕ – УПРАВО ОНО ШТО СМО АПЕЛОВАЛИ ДА СЕ НЕ ДОГОДИ“
  • „Тенденција опадања броја демонстраната из недеље у недељу изазвала је велику нервозу код лидера Савеза за Србију… Њихове присталице демолирале су приземље зграде РТС, претиле новинарима, примењивале насиље на сваком месту“

МИНИСТАР полиције Небојша Стефановић поручио је да ће свако ко се послужио насиљем приликом упада демoнстранта у РТС одговарати пред законом прекршајно и кривично.

Стефановић је на ванредној конфренцији за новинаре рекао да је тенденција опадања броја демонстраната из недеље у недељу изазвала велику нервозу код лидера Савеза за Србију, наводећи да се на данашњем протесту окупило око 1.400 људи.

„Догодило се оно на што смо апеловали да се не догоди. Догодило се насиље“, рекао је Стефановић.

„Њихове присталице демолирале су приземље зграде РТС-а, претиле новинарима, примењивале насиље на сваком месту“, навео је Стефановић.

Према његовим речима, протест је преузео облик какав није смео – протест уз застрашивање и демолирање имовине и напад на новинаре је, како је напоменуо, нешто што никада не сме да се догађа.

„Свако ко је био у згради РТС-а и кршио закон одговараће кривично и прекршајно“, поручио је Стефановић.

Стефановић је позвао демонстранте и лидере СЗС да напусте зграду РТС, да не чине насиље.

Нагласио је да ће псе олиција потрудити да заштити сваког новинара РТС.

Према незваничним информацијама, прво је у зграду ушао председник Двери и један од лидера Савеза за Србију Бошко Обрадовић.

http://fakti.org/serbian-point/stefanovic-svako-ko-se-posluzio-nasiljem-pri-upadu-u-rts-odgovarace-prekrsajno-ili-krivicno

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар