РС и матица

Тим љекара УКЦ Српске прегледаће 21. фебруара у Хагу генерала Ратка Младића

НАКОН СЛИЧНИХ ПРЕГЛЕДА СЕ ЗНАТНО ПОПРАВИЛО СТАЊЕ СТОЈАНА ЖУПЉАНИНА И МИЋЕ СТАНИШИЋА
  • Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо ЂАЈИЋ: Љекарски тим наше установе прегледаће генерала Младића и његову документацију, те утврдити да ли је до сада правилно лијечен. Циљ наше посјете је да се пружи допринос његовом бољем третману у наставку лијечења те да се одреди које лијекове треба да користи и гдје би требао даље да се лијечи

TИМ љекара УКЦ-а Републике Српске добио дозволу да 21. фебруара у Хагу прегледа генерала Ратка Младића, наведено је у саопштењу ове здравствене установе.

Према ријечима генералног директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владе Ђајића стигло је одобрење Међународног трибунала у Хагу да тим љекара може прегледати генерала Ратка Младића.

Љекарски тим на челу са Ђајићем путује у Хаг дана 21. фебруара године када ће и прегледати генерала.

– Спремни смо и о свом трошку путујемо у Хаг, само смо чекали дозволу која је коначно стигла. Љекарски тим наше установе прегледаће генерала Младића и његову документацију, те утврдити да ли је до сада правилно лијечен. Циљ наше посјете је да се пружи допринос његовом бољем третману у наставку лијечења те да се одреди које лијекове треба да користи и гдје би требао даље да се лијечи – рекао је Ђајић.

Он је нагласио да љекари већ имају искуства када је ријеч о посјетама и прегледима хашких оптуженика и то се показало предходних година у случају Стојана Жупљанина и Миће Станишића.

– Након прегледа њихово здравствено стање се знатно поправило, јер су љекари промијенили терапије које су дотад користили – навели су у саопштењу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар