РС и матица

Тим УКЦ Српске прегледао у Хагу генерала Младића – спрема препоруке за даље лијечење

КАРДИОЛОГ НИКОЛА ШОБОТ: ГЕНЕРАЛ СЕ ОБРАДОВАО НАШОЈ ПОСЈЕТИ – ЗНАЧИЋЕ МУ ПУНО И ЕМОТИВНО
  • Владо ЂАЈИЋ: Погледали смо медицинску документацију и детаљно прегледали генерала. Код генерала преовладавају неуролошке и кардиолошке тегобе. Данас правимо план за сутрашњу посјету, а након тога ћемо донијети једну конзилијарну одлуку са препорукама

TИМ љекара Универзитетског клиничког центра Републике Српске прегледао је генерала Ратка Младића у притворској јединици у Хагу.

Он је оперисан 8. јануара у холандској болници и уграђен му је пејсмејкер.

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић истакао је да код генерала Младића преовладавају неуролошке и кардиолошке тегобе.

– Погледали смо медицинску документацију и детаљно прегледали генерала. Данас правимо план за сутрашњу посјету, а након тога ћемо донијети једну конзилијарну одлуку и мишљење са даљим препорукама за лијечење – рекао је Ђајић.

Специјалиста кардиологије Никола Шобот је навео да је приликом посјете генералу Младићу емотивни моменат био веома присутан.

– Наравно да је генералу знаачило да дођу љекари из Републике Српске, гдје је он изнио неке своје тегобе. Већ смо постигли пуно. Генерал се обрадовао нашој посјети, и мислим да ће му сама посјета значити како у здравственом тако и у психолошком и емотивном смислу. Сам кардиолошки преглед је био детаљан колико је могао бити у задатим условима – навео је Шобот.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар