Вијести РС и матица

У Русији преминула Милошевићева супруга Мира Марковић

УМРЛА У БОЛНИЦИ У СОЧИЈУ – ПРЕТХОДНО ИМАЛА ЧЕТИРИ ОПЕРАЦИЈЕ

СУПРУГА некадашњег југословенског предсједника Слободана Милошевића, Мира Марковић преминула је данас.

Била је у тешком здравственом стању и према информацијама из медија, била је у болници у Сочију.

Међутим, о смрти удовице Слободана Милошевића још увијек нема званичне потврде.

Мира је имала четири операције, а након посљедње су јој угрожене виталне функције и љекари нису жељели да дају прогнозе у вези са опоравком.

„Мира је имала четири операције, а након посљедње је дошло до одређених компликација и пада имуног система. Љекари су због тога забринути и када се узму у обзир њене године, нису желели да дају прогнозе по питању опоравка“, навео је извор из Сочија.

Подсјећања ради, Апелациони суд у Београду недавно је укинуо пресуду којом је Мира Марковић осуђена на годину дана затвора због злоупотребе службеног положаја при додјели државних станова и наложено је да се суђење понови и да се у новом поступку отклоне повреде на које је указао.

Пресуда којом је осуђена на годину дана затвора донијета је у јуну 2018. године, 15 година након покретања поступка и суђено јој је у одсуству, с обзиром на то да живи у Москви.

Србија је 2005. године расписала потјерницу за Миром Марковић која је још на снази, што значи да би она чим би крочила на тло Србије била ухапшена. У међувремену, Марковићева у Русији ужива статус политичке избјеглице и због тога тамо не може бити ухапшена по потјерници српског Интерпола.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар