РС и матица

Ученик-убица К.К. сам позвао полицију и испричао шта је починио

НАЧЕЛНИК ПУ БЕОГРАД ВЕСЕЛИН МИЛИЋ: ПУЦАО ЈЕ ОЧЕВИМ ПИШТОЉЕМ, СВЕ ЈЕ ДУЖЕ ПЛАНИРАО И ОДРЕДИО ЖРТВЕ
  • МИЛИЋ: Прво је око 8.40 дежурну службу полиције позвала замјеник директора школе Иванка Јовановић и рекла да је дијете у школу ушло са ватреним оружјем и да насумично пуца. Након тога је у 8.42 позвало НН лице и представило се као Кецмановић Коста који је рекао да је пуцао у више лица у ОШ „Владислав Рибникар“

Извор: РТРС

УЧЕНИК К.К. је дуже вријеме припремао извршење убиства у школи „Владислав Рибникар“ у Београду и имао је списак дјеце за ликвидацију, рекао је начелник ПУ Београд Веселин Милић.

Истакао је да је К.К мјесец дана планирао извршење.

– К.К. је у дужем времену то планирао, мотив није саопштио. Ватрено оружје узео је из очевог стана и донио са четири молотовљева коктела – рекао је Милић.

Нагласио је да је ученик сам радио план улаза и излаза у школу.

– Одредио је приоритетне мете. Кога ће из ког разреда да ликвидира, имао је бројеве – навео је Милић.

Истиче да се сам К.К. јавио да каже да је пуцао на више лица.

Навео је да је јутрос око 8.40 дежурну службу полиције позвала замјеник директора школе Иванка Јовановић и рекла да је дијете у школу ушло са ватреним оружјем и да насумично пуца. Одмах су упућене патроле полиције.

– Након тога је у 8.42 позвало НН лице и представило се као Кецмановић Коста. Рекао је да је пуцао у више лица у ОШ Владислав Рибникар, улица Краља Милутина број 10.

– Доласком полиције на лице мјеста утврђено је да је дошло до употребе ватреног оружја од стране наведеног дечака који је и позвао нашу дежурну службу којом приликом је страдало осам ученика школе, од чега седам девојчица и један дечак – рекао је Милић.

Навео је да се највероватније ради о С. Н. (2009), Б. А. (2011), А. Б. (2011), А. Д. (2009), К. Н (2010) М. А (2009), Е. К. (2009), А. Ч. (2009), као и раднику обезбеђења.

Истакао је да су повређено четворица дечака и две девојчице, као и учитељица С. Т.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар