РС и матица

Велики српски протест у Штрпцу због рањавања Стефана и Милоша из Готовуше и Стефана из Клокота

РАКИЋ: НАСТАВЉА СЕ ТЕРОР КУРТИЈЕВОГ ДИКТАТОРСКОГ РЕЖИМА
  • Далибор ЈЕВТИЋ, председник Општине Штрпце: Крајње је време да се осигура безбједност српског народа и српске деце. Данас са овог места шаљемо поруку да нас неће уплашити. Свако од нас је Стефан и Милош. Порука онима који желе да нас протерају – нисте успели“
  • Учесници протеста носили транспаренте: „Децу ти нећемо опростити!“, „Стефане, срце српско јуначко“, „Пуцањ у Стефана и Милоша је пуцањ у срце Србије!“ , „Европо, за шта су наша деца крива?!“, „Наша деца нису за Куртијев метак!“, „Нећете нам Штрпце претворити у гето“, „Штрпце је срце Србије“, „Вучићу, чувај Србе и мир“, „Косовска Каменица је уз браћу из Штрпца“

У ШТРПЦУ је данас завршен протест Срба због рањавања српске дјеце на Бадњи дан, са којег су упућене поруке мира, али и позиви да се осигура безбједност Срба на Косову и Метохији.

Регионална полиција Урошевац саопштила је на својој Фејсбук страници да је скуп протекао мирно.

– Протест је био миран и није пријављен ниједан инцидент – навела је полиција додајући да су путеви који су водили ка Штрпцу од Брезовице и Урошевца проходни за саобраћај.

На великом протесту у Штрпцу због рањавања Стефана (11) и Милоша Стојановића (21) из Готовуше на Бадњи дан и пребијања 18-годишњег Стефана Томића из Клокота који се враћао с Божићне литургије окупили су се у подне не само Срби из Сиринићке Жупе већ и из читавог Косова и Метохије.

Био је то протест са којега су послате поруке мира.

Далибор Јевтић, председник Општине Штрпце, рекао је да је крајње време да се осигура безбједност српског народа и српске дјеце.

– Данас са овог места шаљемо поруку да нас неће уплашити. Свако од нас је Стефан и Милош и порука онима који желе да нас протерају јесте да нису успели – рекао је Јевтић и нагласио да се данас шаљу поруке мира, да само желимо да будемо своји на своме.

Нагласио је да је јасно ко овдје жели супротно томе.

– Тешки су ово дани. Уместо да празник прославимо у миру морали смо протестом да дигнемо глас против пуцња у српску децу и младиће – рекао је Јевтић, који је рекао да је Србе мука натјерала да се данас окупе.

Јевтић је поручио међународној заједници да уразуми Аљбина Куртија, да престану да нападају дјецу и нагласио да ће српски народ опстати без обзира на све изазове.

Лидер Српске листе Горан Ракић поручио је да су их окупиле јуначке ране Стефана и Милоша из Штрпца али и Стефана из Клокота.

Упозорио је још једном на то да се терор диктаторског режима Аљбина Куритја наставља.

Нагласио је да малтретирање Срба и српске дјеце мора да престане.

– Наша слога је најјаче средство да се одупремо том диктаторском режиму – рекао је Ракић.

Грађани су носили транспаренте „Децу ти нећемо опростити!“, „Стефане, срце српско јуначко“, „Пуцањ у Стефана и Милоша је пуцањ у срце Србије!“ , „Европо, за шта су наша деца крива?!“, „Наша деца нису за Куртијев метак!“ .

Такође, носили су и оне на којима је писало: „Нећете нам Штрпце претворити у гето“, „Штрпце је срце Србије“, „Слобода за браћу“, „Вучићу, чувај Србе и мир“, „Косовска Каменица је уз браћу из Штрпца“.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар