РС и матица

Вишковић: Девети јануар не само да остаје – његово обиљежавање 2025. биће још достојанственије

НС РС О ДЕКЛАРАЦИЈИ О ЗАШТИТИ НАЦИОНАЛНИХ И ПОЛИТИЧКИХ ПРАВА И ЗАЈЕДНИЧКОЈ БУДУЋНОСТИ СРПСКОГ НАРОДА
  • Предсједник Владе РС Радован ВИШКОВИЋ: Само дан или два прије одржавања Свесрпског сабора, амбасадори Квинте су у Београду, уз покровитељство америчких амбасадора, расправљали о Декларацији. Тада смо имали написмено које су биле њихове примједбе и то је све што смо данас могли да чујемо од неких. Иста кухиња, исти налогодавац, само други спикер

РЕПУБЛИКА Српска и Србија су један народ и жеља нам је да у будућности имамо још јаче односе и још јачу повезаност, не само на економском плану, него и на свим осталим, изјавио је премијер Српске Радован Вишковић у Народној скупштини Српске.

– Усвајање Декларације о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа је историјски чин за Српску и Србију – истакао је Вишковић.

Поручио је да као предсједник Владе Српске апсолутно прихвата да ће Владе Српске и Србије радити акциони план за свих 49 тачака Декларације.

– Велика захвалност предсједнику Српске Милораду Додику и предсједнику Србије Александру Вучићу на томе што су дошли до консензуса да ово питање на овакав начин поставе – нагласио је Вишковић.

Напоменуо је и да су само дан или два прије одржавања Свесрпског сабора амбасадори Квинте у Београду, уз покровитељство америчких амбасадора, расправљали о овој Декларацији.

– Тада смо имали написмено које су биле њихове примједбе и то је све оно што смо данас могли да чујемо од неких. Иста кухиња, исти налогодавац, само други спикер – рекао је Вишковић.

Додао је да никако не могу да стоје тврдње да је овом Декларацијом укинут Дан Републике Српске.

– Имамо закон о Дану Републике Српске који каже да се 9. јануар утврђује као Дан Републике Српске. Влада Српске својом одлуком уређује начин обиљежавања Дана Републике и то је радила све ове године. Сигуран сам, с обзиром на ову Декларацију, да ће 9. јануара 2025. године његово обиљежавање бити још достојанственије – навео је Вишковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар