РС и матица

Вишковић: Не желимо да се из Србије у Српску улаже из патриотских већ из економских разлога

ПРЕДСЈЕДНИК ВЛАДЕ РС РАЗГОВАРАО СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ЗРЕЊАНИНА ЧЕДОМИРОМ ЈАЊИЋЕМ

Радован Вишковић и Чедомир Јањић

  • Радован ВИШКОВИЋ: Дрина треба да буде само ријека и да донесе добро народу који живи и са једне и са друге стране. Ми смо већ са Србијом кренули у одређене заједничке енергетске пројекте на Дрини. Имамо намјеру да то радимо и даље, а исто тако да кроз инфраструктурне објекте премостимо ту ријеку
  • Чедомир ЈАЊИЋ: „Интерес нам је да наши привредници нађу разлог да раде у Српској, а сигуран сам да и људима из Српске то значи. Много је људи на нашој територији који су пореклом из Српске и БиХ и наравно да користимо и породичне везе да сарадња буде што боља.  Требиње, Бијељина и Лакташи су братски градови Зрењанина

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је вечерас у Зрењанину да је интерес Републике Српске да инвеститори из Србије што више улажу у Српску како би она повећавала број запослених, али и да привредници из Србије имају профит и корист од тога.

„Ми не желимо да се у Републику Српску улаже из патриотских разлога него из чисто економских разлога“, рекао је Вишковић новинарима након састанка са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем.

Он је нагласио да Српска у овом моменту има највећи број запослених од како се тај показатељ мјери у Српској, али да тиме није задовољна, јер треба да тај број буде још већи, што је један од вечерашње посјете Зрењанину.

„Република Српска имала би корист од те сарадње у повећању запослености, останку и опстанку наших људи на вјековним огњиштима, а привредници из Србије још већу добит у својим компанијама“, рекао је Вишковић.

Он је додао да ће делегација Републике Српске у Зрењанину имати и традиционално дружење под симболичним називом „Да ли је Дрина ријека која нас спаја или раздваја“.

„Рећи ћу да Дрина треба да буде само ријека и да донесе добро народу који живи и са једне и са друге стране. Ми смо већ са Србијом кренули у одређене заједничке енергетске пројекте на Дрини. Имамо намјеру да то радимо и даље, а исто тако да кроз инфраструктурне објекте премостимо ту ријеку“, рекао је Вишковић.

Премијер Српске нагласио је да сав савремени свијет брише границе и да он сматра да ће се врло брзо доћи у позицију да Дрина више не буде граница, него само ријека.

Чедомир Јањић и шеф представништва РС у Србији Млађен Цицовић

Вишковић је додао да у Зрењанину има многи људи који су поријеклом са простора Српске и БиХ, што је додатно значајно за привредну сарадњу.

Он је додао да је данашњи састанак био добра прилика да те људе упозна о томе шта се ради и планира у Српској.

„Разговарали смо о искуствима која Зрењанин већ има и која могу послужити Српској у неком даљем економском развоју, прије свега о пословним зонама, о привлачењу страних инвестиција и свему ономе што је позитивно“, рекао је Вишковић.

Он је изразио задовољство што је од градоначелника чуо да Зрењанин поново постаје атрактивна дестинација за живот и улагања, иако је у једном периоду било застоја, који је сада превазиђен.

„У Зрењанину се гради много, што је знак да је град жив, да се развија, да има перспективу а у наредном периоду очекује се и повезивање ауто-пута од Београда према Новом Саду што ће још више помоћи његовом развоју“, закључио је Вишковић.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић изразио је задовољство што је угостио предсједника Владе Републике Српске и што су заједно са привредницима имали веома садржајан састанак и размијенили информације.

„Интерес нам је да наши привредници нађу разлог да раде у Српској, а сигуран сам да и људима из Српске то значи. Много је људи на нашој територији који су пореклом из Српске и БиХ и наравно да користимо и породичне везе да сарадња буде што боља“, рекао је он.

Јањић је подсјетио да су Требиње, Бијељина и Лакташи у Републици Српској братски градови Зрењанина , истичући да је сарадња са тим градовима на најбољем нивоу.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар