РС и матица

Вучевић: Хелезове изјаве директно угрожавају мир и стабилност у региону

„ПОЛИТИЧКОЈ ЕЛИТИ У САРАЈЕВУ СМЕТАЈУ ЕКОНОМСКИ ЈАКА СРБИЈА И ВУЧИЋЕВА СУВЕРЕНА ПОЛИТИКА“
  • Милош ВУЧЕВИЋ: Наша порука и политика је јасна – мир, стабилност и гледање у будућност. Са Бошњацима у БиХ хоћемо да имамо најбоље могуће односе. Србија признаје независност БиХ у постојећим границама али никада нећемо одустати од подршке нашем народу у Републици Српској

ПРЕМИЈЕР Србије Милош Вучевић оцијенио је данас да министар одбране у Савјету министара БиХ Зукан Хелез наставља са неодговорним и неозбиљним изјавама, али изјавама које директно угрожавају мир и стабилност у региону.

Он је поводом изјаве Хелеза, који је изнио оптужбе на рачун предсејдника Србије Александра Вучића и критике Дејтонског споразума, поручио да ће Србија увијек бранити своје интересе и да неће дозволити да неодговорне изјаве и лажи унесу нестабилност.

– Овакви напади, нажалост, нису изузетак, него свакодневна пракса. Политичкој елити у Сарајеву смета економски јака Србија и суверена политика коју спороводи председник Александар Вучић заједно са Владом Србије – навео је Вучевић.

Зато, како је додао, и не чуде константни напади на Вучића, а све с циљем слабљења Србије и Републике Српске.

– Наша порука и политика је јасна – мир, стабилност и гледање у будућност. Са Бошњацима у БиХ хоћемо да имамо најбоље могуће односе. Србија признаје независност БиХ у постојећим границама али никада нећемо одустати од подршке нашем народу у Републици Српској – рекао је Вучевић.

Дејтонски споразум је, како је нагласио, темељ мира у Босни и Херцеговини и региону, и сваки покушај његовог подривања представља опасност за све народе Балкана.

– Србија ће увек бранити своје интересе и интересе српског народа, и неће дозволити да неодговорне изјаве и лажи унесу нестабилност – закључио је Вучевић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар