РС и матица

Вучић: Био сам суочен са проблемима и изазовима који би били стављени пред Србију

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ИМАО ДОСАД НАЈТЕЖИ РАЗГОВОР У КОЈЕМ МУ ЈЕ ПРЕДОЧЕНО ШТА СЛИЈЕДИ АКО ОДБИЈЕ
  • „Тражили смо од четвроке и Лајчака – представника САД, Њемачке, Француске и Италије, да помогну свима нама у превазилажењу турбуленција са којима се суочавамо на КиМ. И сматрамо да је крајње вријеме да се формира ЗСО која је не само обећана већ и потписана прије 10 година“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да је данас у Београду са представницима „четворке“ и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком имао веома тежак и можда и најтежи разговор који су имали до сада.

– Имали смо отворену и озбиљну дискусију, оно око чега смо сагласни, јесте да замрзнути конфликт није рјешење, јер је само питање тренутка када ће неко да га одмрзне и када ће неодговорни појединци да уруше мир цијелог Западног Балкана – истакао је Вучић.

Истакао је да је као предсједник Србије данас недвосмислено био суочен са проблемима и изазовима који би били стављени пред Србију ако се не би усагласили са предложеним планом за КиМ.

– Под тим условима тражили смо од четвроке и Лајчака – представника САД, Њемачке, Француске и Италије, да помогну свима нама у превазилажењу турбуленција са којима се суочавамо на КиМ. И сматрамо да је крајње вријеме да се формира ЗСО која је не само обећана већ и потписана прије 10 година. То је питање хитности, јер тек послије тога је могућ разговор и повратак у институције и каква таква нормализација ситуације – поручио је Вучић.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар