Вијести РС и матица

Вучић Боцан-Харченку: Србија ће и даље бити чувар мира и стабилности – поштујући међународно право

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ СЕ ЗАХВАЛИО РФ НА ПОДРШЦИ БЕОГРАДУ У МЕЂУНАРОДНИМ ФОРУМИМА
  • Амбасадор Руске Федерације потврдио да Москва остаје досљедна у подршци територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије и истакао у том смислу важност Резолуције 1244 Савјета безбедности УН

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком о актуелним догађајима на Косову и Метохији и дијалогу Београда и Приштине, као и о билатералним односима и економској сарадњи.

Вучић је обавијестио амбасадора Боцан-Харченка о интензивирању међународних дипломатских активности кад је ријеч о дијалогу Београда и Приштине, саопштила је Служба за информисање предсједника Србије.

Вучић је рекао да ће Србија наставити да буде чувар мира и стабилности у региону, залажући се за поштовање међународног права.

Амбасадор Боцан-Харченко је потврдио да Руска Федерација остаје досљедна у подршци територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије и истакао у том смислу важност Резолуције 1244 Савјета безбедности УН.

Вучић је још једном захвалио на подршци коју Русија у том смислу пружа Србији у међународним форумима.

Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су и о питањима из домена билатералних односа, посебно културне сарадње, наведено је у саопштењу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар