РС и матица

Вучић Борељу: Ако мислите да ме зовете у Брисел – прије тога испоручите ЗСО

ПОРУЧИО МУ: НЕ ЗОВИТЕ И АКО НУДИТЕ ЗСО „ИСТОВРЕМЕНО СА ЈОШ НЕЧИМ“
  • „Зовете ме у туризам, био сам у Бриселу 200 пута. Ако ме зовете, обавијестите ме да су испоручили ЗСО“
  • Поводом изјаве Гљаука Коњуфце рекао: „Ово пренемагање да тобож прихватају све, да би ушли у УН, а да онда формирају ЗСО, било је бесмислено. Честитам им на томе што су искрени, јер никада нису ни планирали да формирају ЗСО. Сада ћемо да видимо шта ће да раде Американци и Европљани“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић прокоментарисао је позив високог представника за спољну политику Жозепа Бореља да дође у Брисел, истакавши да прије тога жели да буде обавијештен да је „испоручен ЗСО“.

– Никада нисам избјегао разговор. Ако мислите да ме зовете у Брисел – прије тога ЗСО. Да кажем ЗСО истовремено са не знам чиме, немојте да ме зовете. Зовете ме у туризам, био сам у Бриселу 200 пута. Ако ме зовете, обавијестите ме да су испоручили ЗСО – рекао је он одговорајући на питање како коментарише позив Бореља лидерима Србије и Приштине да дођу у Брисел „како би дефинитивно изгурали овај приједлог“.

– Могу да гурају шта хоће, али морају да ми кажу шта је смисао тога – рекао је Вучић.

Замољен да прокоментарише иницијативу Аљбина Куртија да мањине у Србији формирају једнонационална удружења општина, по угледу на ЗСО, Вучић је рекао да је то чиста будалаштина.

– Он би хтео да поистовјети статус Србије и онога што он зове „Косово“. А управо око тог статуса треба да разговарамо. Али кад неко мисли да има право да буде бахат јер има велике и моћне заштитнике, шта да радите. Ти бесмислени трикови код мене не пролазе – рекао је Вучић.

Вучић се и осврнуо и на ријечи предсједника привремене скупштине Косова Гљаука Коњуфце, истакавши да је он само рекао оно што сви они мисле о формирању ЗСО.

– Ово пренемагање да тобож прихватају све, да би ушли у УН, а да онда формирају ЗСО, било је бесмислено. Честитам им на томе што су искрени, јер никада нису ни планирали да формирају ЗСО. Сада ћемо да видимо шта ће да раде Американци и Европљани – рекао је Вучић.

Предсједник Србије је додао да ако мисле да се о нечему разговара, ЗСО мора да се имплементира

Гљаук Коњуфца је, коментаришући изјаву америчког изасланика за Западни Балкан Габријела Ескобара да ће ЗСО бити формирана са или без премијера тзв. Косова, поручио да је то немогуће и да ће у том случају заједно са грађанима изаћи на улице.

Коњуфца је казао да без премијера Косова, ЗСО не може да се формира.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар