РС и матица

Вучић: Бошњаци унутар БиХ немају сагласност за ово што раде са „резолуцијом и Сребреници“

ПОНОСАН САМ КАКО СЕ ДАНАС БОРИМО ЗА СРБИЈУ, А БОРИМО СЕ ДО КРАЈЊИХ ФИЗИЧКИХ ГРАНИЦА
  • Предсједник Србије нагласио: Не постоји власништво БиХ над документом који је Златко Лагумџија предао у УН. Није ни питао, наравно. То значи поделе у самој БиХ. Са резолуцијом о Сребреници се отвара Пандорина кутија из које ће изаћи само проблеми и додатне поделе у свету
  • „Дан после тога ће Руси поднети захтев за резолуцију којом ће се осудити њемачки геноцид над руским и совјетским народом. И ми ћемо за оно што су Немци урадили, и за оно што су Хрвати урадили, и многи други“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да Бошњаци немају сагласност унутар БиХ о резолуцији о Сребреници, као и о гласању у Комитету министара Савјета Европе о чланству Косова, што доводи до подјела у БиХ.

– Није постигнута сагласност за резолуцију о Сребреници па шта их брига. Пошто је, претпостављам, бошњачки представник у Савету Европе, они ће ионако да гласају како њима падне на памет и брига их – рекао је Вучић.

Он је указао да не постоји власништво БиХ над документом који је амбасадор БиХ при УН Златко Лагумџија предао у УН.

– Није ни питао, наравно. Они немају сагласност унутар БиХ. То значи поделе у самој БиХ – рекао је Вучић за РТС.

Истакао је да се резолуцијом о Сребреници отвара Пандорина кутија из које ће изаћи само проблеми и додатне подјеле у свијету.

– Дан после тога ће Руси поднети захтев за резолуцију којом ће се осудити њемачки геноцид над руским и совјетским народом. И ми ћемо за оно што су Немци урадили, и за оно што су Хрвати урадили, и многи други – рекао је Вучић.

Он је поновио да је суштина иницијативе за доношење резолуције о Сребреници колективна осуда српског народа и додатни притисак на једну суверену земљу која има своје институције и није само факс машина која потписује све што јој је наређено.

Вучић је најавио да ће се сутра у Њујорку састати са представником Кине од које очекује снажну подршку и са најмање 30 представника пацифичких земаља, где, како је рекао, Србија нема добру позицију због пропуста из прошлости.

– Поносан сам како се боримо данас. Боримо се до крајњих физичких граница. Немамо већу светињу од Србије, а њу бранимо – закључио је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар