РС и матица

Вучић ће уручити Лаврову позив Путину да посјети Србију

ШЕФ РУСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ СТИЖЕ У СРБИЈУ ПОВОДОМ 180 ГОДИНА ДИПЛОМАТСКИХ ОДНОСА РФ И СРБИЈЕ
  • Предсједник Србије у писму истиче да су управо Путинова иницијатива, залагање, мудра политика и брига за добробит српског народа дали немјерљив допринос јачању односа између Републике Србије и Руске Федерације
  • „Поштовани Владимире Владимировичу, будући да конструктивни разговори које водим са Вама дају специфичан печат квалитету наших укупних односа, са посебним задовољством Вас позивам у званичну посету Србији, где сте увек радо виђен гост и пријатељ“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић уручиће вечерас руском министру спољних послова Сергеју Лаврову писмо за предсједника Русије Владимира Путина којим шефа руске државе позива да посјети Србију, ексклузивно сазнаје Танјуг.

Вучић је у писму Путину изразио задовољство поводом обиљежавања 180 година од успостављања дипломатских односа између Србије и Русије, напомињући да ће овај значајан јубилеј, који се навршава 23. фебруара, бити заједнички обиљежен низом манифестација у обје земље.

„Током овог дугог и често турбулентног временског периода, али и вековима пре тога, српски и руски народ тежили су да успоставе чврсте духовне, културне и економске везе, због чега их ми сада са поносом сматрамо искрено пријатељским“, стоји у писму у које је Танјуг имао увид.

Предсједник Србије је у писму навео да су се Србија и Русија, у различитим историјским околностима и изазовима, увек на истој страни, борили да основне вриједности и врлине, које заједнички његујемо, превагну над политикама које су пријетиле слободи и независности многих народа у Европи и свијету, храбро и несебично подносећи највећу жртву.

Србија и Русија, поручује Вучић у писму, данас имају свјетлу традицију сарадње, разумијевања и узајамне подршке.

Темељи ових стожера налазе се у богатој заоставштини наших предака, али и у неспорној опредјељености садашњих генерација за наставак преданог рада на додатном развоју односа у свим сферама, на начин који доликује пријатељству и блискости наших народа, истакао је у писму Вучић.

Предсједник Вучић је, у писму предсједнику Путину, нагласио да је увјерен да ћемо укупне односе наших земаља и стратешко партнерство наставити да оснажујемо и унапређујемо.

О томе, како је подсјетио, свједочи и Вучићева недавна посета Москви, као и веома садржајни разговори које су водили у циљу унапређења свих видова сарадње, посебно на економском плану.

Предсједник Вучић у писму истиче да су управо Путинова иницијатива, залагање, мудра политика и брига за добробит српског народа дали немјерљив допринос јачању односа између Републике Србије и Руске Федерације.

„Поштовани Владимире Владимировичу, будући да конструктивни разговори које водим са Вама дају специфичан печат квалитету наших укупних односа, са посебним задовољством Вас позивам у званичну посету Србији, где сте увек радо виђен гост и пријатељ“, стоји у писму.

Танјуг

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар