РС и матица

Вучић: Чему циркус са суђењем Додику, осим ако неко не жели да кажњава српске представнике?

„МЕЂУ СРБИМА НЕ СМЕ ДА БУДЕ ПОДЕЛА ПОПУТИХ ОНИХ ИЗМЕЂУ МИЛОШЕВИЋА, КАРАЏИЋА И МЛАДИЋА“
  • „Поштујемо интегритет БиХ, волим Републику Српску и ни од кога нећу да то кријем. Никада ничим нисмо стали на жуљ никоме у БиХ. Увек сам показивао поштовање према Републици Српској и према Додику, али и према свима у опозицији. Са предсједником Додиком имам коректан однос, направили дмо договор да никада „не сме да се догоди граница на Дрини“
  • Коментаришући изјаву Данијела Сервера да ће, ако у Америци побиједи Доналд Трамп, БиХ бити додијељена Србији, Вучић навео да је то ноторна лаж: „Питање је зашто је то рекао, је ли то његово предвиђање, прогноза или нешто друго? Па није, него то ради да би додатно вршио притисак на Србију и учествовао у хибридном рату против Србије“
  • Истакао да је прича о 40.000 гласача из Републике Српске који су гласали у Београду, која се појавила непосредно послије избора, требало да буде политичка порука „Република Српска нам (Србији) није потребна“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да не разумије смисао суђења предсједнику Републике Српске Милораду Додику, осим ако није нечија намјера да настави са кажњавањем српских представника.

Вучић је рекао да не жели да се мијеша у ствари у БиХ, али је упитао чему сав тај циркус са суђењем предсједнику Српске.

Он је гостујући на ТВ Хепи истакао да би волио да у БиХ граде ауто-путеве и да се спајају са Србијом, што би људима много олакшало живот.

Коментаришући изјаву Данијела Сервера да ће, ако у Америци побиједи Доналд Трамп, БиХ бити додијељена Србији, Вучић је навео да је то ноторна лаж.

– Питање је зашто је то рекао, је ли то његово предвиђање, прогноза или нешто друго? Па није, него то ради да би додатно вршио притисак на Србију и учествовао у хибридном рату против Србије – навео је Вучић.

За Сервера је рекао да је огољено антисрпски настројен човјек, проалбански и пробошњачки, те да је смисао такве изјаве да Србија додатно буде изложена нападима и притисцима великих сила, укључујући САД.

– Нажалост код дела Бошњака постоји отпор према озбиљнијој сарадњи са Србијом – оцијенио је Вучић.

Нагласио је да је он увијек имао фер однос и према БиХ и према Републици Српској и да је увијек говорио да Србија поштује интегритет БиХ, али и да воли Републику Српску.

– Поштујемо интегритет БиХ, волим Републику Српску и ни од кога нећу да то кријем. Никада ничим нисмо стали на жуљ никоме у БиХ. Никада, ни једном изјавом – изјавио је Вучић гостујући на ТВ Хепи.

Поводом ставова да „толерише Додика и Републику Српску“, додао је да је увијек указивао поштовање Републици Српској, како Милораду Додику, тако и опозицији.

– Чуј ‘толерише Додика’. Као да је Додик мало дете, па треба неко да га толерише или да га не толерише. И увек сам показивао поштовање према Републици Српској и према Додику, али и према свима у опозицији – поручио је Вучић.

Он је рекао да са предсједником Додиком има коректан однос и да су направили договор да никада „не сме да се догоди граница на Дрини“.

– Тај договор имамо и са свима другима у Српској. Не сме да се догоди да дође до подела између Срба, какву смо имали између Милошевића и Караџића и Младића – указао је Вучић и додао да Срби данас не дозвољавају да их тако стране службе свађају међусобно, као што је био случај деведесетих.

Из тих разлога, каже Вучић, данас је немогуће видети да ико из званичног Београда говори ишта лоше о српским политичарима у региону, као што су Милан Кнежевић, Андрија Мандић или Милорад Додик.

– Не морам ја увек да будем сагласан с оним што Додик ради. Али никада то од мене нећете чути јавно. Никада. Зато што се тако понаша неко ко одговара према свом народу – рекао је Вучић.

Он је поручио да никада ништа лоше није урадио према БиХ, већ напротив, увијек је позивао да се изгради више путева према Тузли и Сарајеву.

Вучић је истакао да жели и да се Бошњаци из Србије, гдје год да живе, споје са БиХ и поручио да ће Србија своје кракове путева ка БиХ завршити, али не сматра да ће ти путеви бити завршени и са БХ стране.

Он је оцијенио да је недостатак путева из БиХ ка Србији наставак „аустријске и Титове политике“, јер у тим временима нису били изграђени добри путеви ка Србији.

Вучић је истакао да је прича о 40.000 гласача из Републике Српске који су гласали у Београду, која се појавила непосредно послије избора, требало да буде политичка порука „Република Српска нам (Србији) није потребна“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар