Одабрано РС и матица

Вучић: „Цурење“ података о посети мог сина Српској – доказ непрофесионализма служби БиХ

НАВЕО ДА ЈЕ ЊЕГОВ ДАНИЛО ОСМИ ПУТ ИШАО НА ПРОСЛАВУ ДАНА СРПСКЕ И ДА НИЈЕ БИО НИ У КАКВОЈ ДЕЛЕГАЦИЈИ
  • Службама БиХ поставио три питања: „Објавили сте бројеве мобилних телефона, бројеве пиштоља, кад улазе, када излазе припадници његовог обезбјеђења. Па које то службе у свијету раде? Што сте то радили? Јесте ли хтјели да га убијете, шта сте хтјели, зашто сте то радили?

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да је за њега невјероватан непрофесионализам служби БиХ то што су се у медијима појавили повјерљиви подаци у вези са посјетом и обезбјеђењем његовог сина Данила Вучића Републици Српској, односно БиХ, те истакао да се такве ствари не раде.

Вучић је изјавио да је у уобичајеном допису обавијештена БиХ да ће члан породице предсједника Србије боравити у посјети БиХ (Бањалука, Јахорина), у периоду од 8. до 11. јануара.

– А ви сте објавили бројеве мобилних телефона, бројеве пиштоља, кад улазе, када излазе припадници његовог обезбјеђења. Па које то службе у свијету раде? Што сте то радили? Јесте ли хтјели да га убијете, шта сте хтјели, зашто сте то радили? – упитао је Вучићн након обиласка радова на изградњи ауто-пута Милош Велики, на дионици Нови Београд-Сурчин.

Вучић је упитао да ли је његов син починио кривично дјело тиме што је већ осми пут ишао на прославу Дана Републике Српске, те навео да Данило није био у саставу никакве делегације и да су поједини медији из региона о томе лагали.

Говорећи о објављеном допису, у којем се најављује посјета његовог сина Републици Српској, односно БиХ, Вучић је рекао да је ријеч о типском папиру, те предочио сличне папире којe је слао бивши предсједник Србије Борис Тадић када је путовала његова породица.

Вучић је рекао да се у тим папирима наводи ко је наоружан, ко, када и гдје прелази, што се ради уобичајено, а тиме се показује и повјерење према сестринским службама и поштовање према некој другој земљи.

– Јасно им стављате до знања ко ће ући, када ће изаћи, да немају проблема да то могу да испрате, све најобичније. Па, у чему је био проблем? Изгледа у томе што су морали нешто да слажу и да измисле – рекао је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар