РС и матица

Вучић: Декларација касни и зато што хоћу да јој обезбиједим и међународну подршку

„ЗАМОЛИО САМ МИЛОРАДА ДОДИКА ДА НАМ ДА НЕКОЛИКО ДАНА ИЛИ НЕКОЛИКО НЕДЕЉА“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић данас је рекао да је он „кривац” зато што Декларација о опстанку српског народа није данас објављена те поручио да она мора да одрази опште национално јединство, али и да за њу треба обезбиједити широку међународну подршку.

„Крив сам и ако постоји кривац ја сам једини. Замолио сам Додика да нам да неколико дана или недеља. Иако смо текст одавно сачинили и с много људи разговарали, не бих да идемо у скупштину па ни на владу пре него што се разговори обаве са свим чиниоцима у Србији, а и хтео бих ширу међународну подршку да добијемо, а не широку осуду”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара након свечаности поводом уручења стипендија надареним ученицима и студентима.

Како је објаснио, за неке људе је сада прерано да се с њима разговара о тексту декларације, јер „они мисле да су већ победници, па би се сваки разговор претворио у салву увреда”.

„Покушаћемо да постигнемо опште национално јединство и да видимо шта су замерке том папиру и то и од фактора изнутра и спољних, а циљ је да направимо најбољи текст за цео српски народ и Србију пре свега”, рекао је Вучић

(Танјуг)

 

2 Коментара

Кликни овде да поставиш коментар