РС и матица

Вучић: До 1. маја у седам градова ће кренути градња станова за припаднике снага безбедности

У ВРАЊУ ЋЕ БИТИ ИЗГРАЂЕНО 486 станова, У НИШУ 2.400, У НОВОМ САДУ 2.051, А У БЕОГРАДУ 1.000 СТАНОВА
  • „Прва фаза предвиђа 8.086 стамбених јединица, чиме се трећина пријављених лица збрињава. Већ у наредних месец дана кренућемо у изградњу у Врању и Нишу. Затим следе Краљево, Крагујевац и Сремска Митровица, па Нови Сад и Београд”
  • Предсједник Србије нагласио да ће држава субвенционисати градњу тих станова и да ће у појединим мјестима, ван Београда, моћи да се купе за 300 до 350 евра по метру квадратном што је, каже, изванредна цијена:  „Позивам младе људе да се пријављују у војску и српску полицију. Имаће све сигурнију и бољу будућност. Сви они који воле своју земљу – моћи ће пристојно да живе, а мораће да буду спремни да својој земљи помогну”

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић најавио је данас да ће до 1. маја у седам градова Србије кренути изградња станова за припаднике снага безбједности.

Вучић је, у обраћању медијима, након састанка са премијерком Аном Брнабић и ресорним министрима, рекао да се за субвенционисане станове пријавило укупно 23.423 припадника снага безбједности, укључујући оне који немају адекватан смјештај.

Прва фаза предвиђа 8.086 стамбених јединица, чиме се трећина пријављених лица збрињава, рекао је он.

„Већ у наредних месец дана кренућемо у изградњу у Врању и Нишу. Затим следе Краљево, Крагујевац и Сремска Митровица, па Нови Сад и Београд”, објаснио је он, преноси Танјуг.

Вучић је истакао да ће до 1. маја у свих седам градова кренути изградња станова за припаднике снага безбједности, а све би требало да буде готово у 2020. години.

Према Вучићевим ријечима, у Врању ће бити изграђено 486 станова, у Нишу 2.400 станова, Новом Саду 2.051 стан, а у Београду у првој фази 1.000 станова.

Како је рекао станови ће се градити и у Сремској Митровици, Крагујевцу и Краљеву, а у свим градовима стамбене јединице биће на изузетним локацијама, а као пример навео Београд гдје ће се станови градити у Земуну, код лакат кривине гдје је близу мост и аутопут.

Вучић је рекао да на рјешавање стамбеног питања чека 14.169 полицајаца, 7.575 припадника Војске Србије, 856 припадника БИА и 1.021 њих из Министарства правде.

У првој фази, прецизирао је, градиће се 8.086 станова што је једна трећина од укупног броја оних којима су станови потребни, а све ће бити завршено у 2020. години.

Он је додао да ће држава субвенционисати станове и да ће у појединим мјестима, ван Београда, моћи да се купе за 300 до 350 евра по метру квадратном што је, каже, изванредна цијена.

„Позивам младе људе да се пријављују у војску и српску полицију. Имаће све сигурнију и бољу будућност. Сви они који воле своју земљу моћи ће пристојно да живе, а мораће да буду спремни да својој земљи помогну”, рекао је Вучић.

Како каже, изградња станова за припаднике службе безбједности ће значајно утицати и на раст БДП-а и додао да се очекује раст од преко четири одсто, а то, с друге стране, омогућава држави да улаже новац у инфраструктурне пројекте.

Прецизирао је да ће се ван Београда градити четвороспратнице, а у Београду зграде од пет и шест спратова, јер, према појединим истраживањима, ако се пореде исте социјалне категорије, мање дјеце се рађа у вишеспратницама.

„Желимо да имамо што више деце, не интересује ме ко ће шта да коментарише, а ови што ‘штите’ државу од мене, нека наставе то да раде”, поручио је председник Србије.

Брнабић:  У капиталне инвестиције више од 200 милијарди динара

СРБИЈА ће на крају године сигурно имати привредни раст већи од четири одсто и сљедеће године ће први пут бити у ситуацији да уложи више од 200 милијарди динара у капиталне инвестиције.

„Важно је да имамо одрживи раст и због фискалне дисциплине, коју смо задржали од владе Александра Вучић, ми ћемо бити у ситуацији да следеће године уложимо још више новца у капиталне инвестиције”, рекла је Брнабић након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем.

Она је казала да ће огроман дио новца и даље бити улаган у путну и жељезничку инфрастрктуру, безбједност и здравство и за развој науке и иновација.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар