РС и матица

Вучић: Додик ме упозорио да ће резолуција о Сребреници имати катастрофалне последице по односе у БиХ

УСВАЈАЊЕ ТАКВЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ ЗНАЧИЋЕ ОТВАРАЊЕ ПАНДОРИНЕ КУТИЈЕ И НЕБРОЈЕНИХ РАНА ИЗ ПРОШЛОСТИ
  • Александар ВУЧИЋ: Република Србија и Република Српска ће се 23. маја ове године, заједнички и јединствено, борити за истину, понос и достојанство српског народа

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Кључна тема разговора били су односи Републике Србије и Републике Српске и реакција целокупног српског народа на изгласавање резолуције о Сребреници у Генералној скупштини Уједињених нација.

– Обавијестио сам предсједника Додика о напорима које Република Србија предузима како би се заштитили витални национални интереси српског народа, али и међународно јавно право, још једном поновивши да би усвајање такве резолуције значило отварање Пандорине кутије за будућност уз отварање небројено много рана из прошлости – написао је Вучић на Инстаграм налогу.

Истовремено, додао је Вучић, предсједник Додик ме је информисао о разговорима које је имао у Будимпешти са мађарским премијером Виктором Орбаном и даљим перспективама развоја односа Србије и Српске.

– Додик ме је упозорио да ће доношење резолуције о геноциду у Сребреници имати катастрофалне посљедице на односе унутар БиХ – навео је Вучић.

Посебна тема разговора био је предстојећи Сабор српског народа заказан за 8. јун у Београду, за који су договорене бројне заједничке активности, потписивање меморандума и споразума, као и догађаји који ће потврдити јединство народа и његово право да очува своја огњишта, буде свој на своме и заштити право на будућност генерација које долазе.

– Република Србија и Република Српска ће се 23. маја ове године, заједнички и јединствено, борити за истину, понос и достојанство српског народа – рекао је Вучић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар