РС и матица

Вучић: Договорено је да је приоритет ЗСО, донаторска конференција кроз пет месеци

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ: НИШТА СЕ НИЈЕ ЗАВРШИЛО У ОХРИДУ – СВЕ ТЕК ПОЧИЊЕ
  • Александар ВУЧИЋ: Нисам ни данас ништа потписао, ставио сам до знања шта су црвене линије, али је направљен помак у конструктивној атмосфери
  • „У овом дјелу немамо много обавеза, нећу никог да обмањујем, кад се будемо наредни пут састајали, онда ћемо да причамо о нашим обавезама. Ово је тежак процес, важно ми је да сам рекао које су наше црвене линије“

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је послије маратонских разговора у Охриду, гдје је требало да се договори имплементациони план, да је некакав договор, уз учешће Аљбина Куртија и посредовање Жозепа Бореља и Мирослава Лајчака, постигнут.

– Ових неколико тачака које смо договорили постаће дио преговарачког оквира за обе стране и за Београд и за Приштину – рекао је Вучић.

Важно је да је кључна тачка да ће Европски савјет процјењивати колико је ко урадио из имплементационог плана који ће бити вјероватно проширен.

– У имплеметационом плану стоји да смо примили к знању чињеницу да ће ЕУ то ставити као дио преговарачког процеса – рекао је Вучић.

Вучић је истакао да се ништа није завршило вечерас већ да, како је рекао, тек почиње.

Велики је значај што је као приоритетана обавеза формирање ЗСО у складу са претходним споразумима у оквиру дијалога, каже Вучић.

– Нисам ни данас ништа потписао, ставио сам до знања шта су црвене линије, али је направљен помак у конструктивној атмосфери – каже Вучић.

Вучић је рекао да ће сутра грађанима Србије представити сваку тачку и објаснити све оно што се збивало у Охриду.

– Од понедјељка почећу да примам представнике посланичких група. У мјесецима пред нама је озбиљан посао – каже Вучић.

Предсједник Србије навео је како може рећи да има „зрно задовољства“.

Упркос бројним неслагањима, имали смо пристојан и конструктиван разговор – рекао је Вучић новинарима у Охриду.

На путу су каже, који је дугачак и који вечерас тек почиње.

На питање да ли има рокова, Вучић је рекао да „има да формирају заједнички мониторинг, комисију којом ће да предсједава ЕУ у року од 30 дана, одмах да се крене у формирање ЗСО“.

Такође, како каже потребно је да направе декларацију о несталим особама. Према његовим ријечима, донаторска конференција за пет мјесеци.

– У овом дјелу немамо много обавеза, нећу никог да обмањујем, кад се будемо наредни пут састајали, онда ћемо да причамо о нашим обавезама. Ово је тежак процес, важно ми је да сам рекао које су наше црвене линије – каже Вучић.

1 коментар

  • Одлично, онда сви на улице да најуримо штеточину право на робију.
    Пу фукаро издајничка проклета.

Кликни овде да поставиш коментар