РС и матица

Вучић: Харадинај би да преко царина изнуди признање, нема признања – спремамо се за дугу и тешку борбу

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СРБА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ
  • Александар ВУЧИЋ:  „Европска унија реаговала је рационално на најновију одлуку о повећању пореза на робу из централне Србије за 100 одсто. Желимо да верујемо да ће својим мерама уразумити Приштину, али да будем сасвим јасан – у то нисам сигуран. Да кажем: не мислим да ће се то догодити”
  • Нагласивши да на „Косову“ влада најгора врста нацизма и да нас став Харадинаја доводи у ужасну позицију, Вучић указао да иза тог потеза Приштине „постоје и неке велике силе, које су се правиле невеште”
  • Горан РАКИЋ: Желимо да се што пре вратимо на КиМ. Представници српског народа бити испред свог народа, и неће дозволити да га протерују, нећемо бити неми посматрачи. Имамо поверење у вас и очекујемо помоћ од вас
  • Предсједник Србије поновио иобећао: „Морамо да се припремимо за дугу и тешку борбу, нећемо вас оставити на милост и немилост“ 

НА КОСОВУ и Метохији пале ломаче за робу из Србије јер је на Косову и Метохији на делу најгора врста нацизма.

„Реч је о нечему што до сада није виђено нигде у свету. Паљење робе на ломачи у Качанику исто је као паљење јеврејских књига у нацистичкој Немачкој. То је најгора врста нацизма на делу”, рекао је Вучић на састанку са Србима са Косова и Метохије.

Он је рекао да је Европска унија реаговала рационално на најновију одлуку о повећању пореза на робу из централне Србије за 100 одсто.

„ Желимо да верујемо да ће својим мерама уразумити Приштину, али да будем сасвим јасан – у то нисам сигуран. Да кажем: не мислим да ће се то догодити”, рекао је Вучић.

Предсједник Србије Александар Вучић пренио је данас на састанку са Србима са КиМ да су забиљежени покрети албанских трупа из база Белведере и Врело ка сјеверу покрајине.

„Иза тога стоје две њихове могуће намере. Поново су узели онај глисер којим се Тачи возио на Газиводе, и у том смислу је могуће да крећу у контролу језера, да показују мишиће, или да контролишу тзв. зелени пролаз и спрече улаз робе из Србије ка КиМ”, рекао је Вучић и додао да је због тога нешто мало каснио на састанак.

Пратићемо ситуацију и овде, додао је, и обавјештавати вас уколико буде промјена на терену, нагласио је.

Предсједник Србије  узвратио је данас Рамушу Хардинају на изјаву да порезе неће смањивати док Србија не призна Косово поруком да Србија неће признати независност Косова.

Вучић је, на састанку са Србима са КиМ, поручио да нас такав став Харадинаја доводи у ужасну позицију, али и примјетио да то говори о томе да иза потеза Приштине „постоје и неке  велике силе, које су се правиле невеште”, јер, истиче, Харадинај то није сам смислио.

„Неки од вас га добро познају и знате да он није сам смислио то – или ћемо срушити власт у Београду или ће морати да нас признају. Није то из његове главе изашло. Он је то прочитао, а срећом био је довољно неопрезан и непажљив да то што је са неког папира прочитао – брже боље изнесе у јавност”, рекао је Вучић и додао:

– Морамо да се спремимо за дугу и тешку борбу, пошто му независност нећемо признати”, поручио је предсједник Србије.

Предсједник Српске листе Горан Ракић рекао је да је ситуација на Косову и Метохији веома лоша, да су Срби веома узнемирени и позвао Србију и предсједника Србије да им помогну у ситуацији коју су створили катастрофални потези Приштине.

„И до овог тренутка српски народ је био у искушењима, али овом неразумном политиком Приштине дотерало је цара до дувара”, поручио је Ракић.

Он је истакао да ће представници српског народа бити испред свог народа, и неће дозволити да их протјерују, да буду нијеми посматрачи.

„Имамо поверење у вас и очекујемо помоћ од вас”, рекао је Ракић, додајући да од народа добија поруке.

„Ми не можемо да будемо мирни и трпимо ове катастрофалне потезе”, рекао је Ракић и упитао да ли је држава Србија уз њих, јер сами не могу да прегурају овакве изазове. Он је указао и да Приштина није сама дјеловала, већ да је очекивала и да је „добила миг”.

„Каква је алтернатива ако наше болнице не буду имале лекова, деца намирнице, шта да радимо и како да поступамо”, запитао је Ракић.

На питање предсједника шта очекује да се уради, Ракић је рекао: „Молим вас да нађете решење, да нас подржите и будете уз српски народ, ми сами не можемо, молим да нам помогнете”.

Такође је додао и да што прије желе да се врате на Косово како би били уз свој народ и да не дозволе да их протјерују.

– Морамо да се припремимо за дугу и тешку борбу, нећемо вас оставити на милост и немилост, поновио је  предсједник Србије.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар