РС и матица

Вучић и Додик разговарали како да мост „Братољуб“ буде што прије отворен

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ ОБАВИЈЕСТИО ПРЕДСЈЕДНИКА СРПСКЕ О ТОКУ СУСРЕТА СА ТУРСКИМ ЛИДЕРОМ ЕРДОГАНОМ
  • Александар Вучић замолио предсједника РС да својим ауторитетом утиче да што прије буде отворен мост Љубовија-Братунац. Милорад Додик му предочио да постоје одређени административни проблеми са стране БиХ у вези са отварањем „Братољуба“: „БиХ то спречава, Србија би то завршила“
  • Вучић позвао Додика да присуствује прослави Дана државности Србије на празник Сретење – 15. фебруара

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, којег је замолио да својим ауторитетом уложи додатне напоре како би што прије био отворен мост Љубовија-Братунац.

Вучић је навео да ће мост Љубовија-Братунац значајно утицати на побољшање живота и рада житеља овог дијела Подриња, саопштено је из Прес-службе предсједника Србије.

Двојица предсједника разговарали су о инфраструктурним пројектима од виталне важности за повезивање Србије и Српске и истакли значај реализације ових пројеката с циљем подстицања економског развоја цијелог региона.

Мост „Братољуб“, дуг 227 метара, а широк 14, завршен је, али још нема граничног прелаза између БиХ и Србије који би требало да буде заједнички.

Укупна вриједност моста „Братољуб“ је 13 милиона евра.

Предсједник Додик рекао је данас да постоје одређени административни проблеми са стране БиХ у вези са отварањем моста Братунац-Љубовија.

„БиХ то спречава, Србија би то завршила“, рекао је Додик данас у Београду, гдје је разговарао са предсједником Србије, са којим је присуствовао обиљежавању 40 година рада Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“.

Додик је истакао да је током састанка анализирано оно што је раније договорено и како напредују активности на завршетку моста у Братунцу.

„Обавијестио сам га како се остварују стратешки инфраструктурни пројекти“, рекао је Додик новинарима.

Он је честитао Институту „Дедиње“ јубилеј, додајући да очекује да се успјешна сарадња те институције са Републиком Српском настави.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је Додика упознао о разговорима које је у Истанбулу имао са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом и бошњачким чланом Предсједништва БиХ Бакиром Изетбеговићем, те да је позвао Додика да присуствује прослави Дана државности Србије на празник Сретење – 15. фебруара.

Предсједник Србије је нагласио да је било ријечи о реализацији започетих инфраструктурних пројеката и да ће сарадња Српске и Србије бити настављена.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар