РС и матица

Вучић и Ванг Ји у Минхену потврдили челично пријатељство Србије и Кине

СРЕО СЕ И СА ПРЕМИЈЕРОМ БАВАРСКЕ СА КОЈОМ СРБИЈА ИМА РАЗМJЕНУ ПРЕКО МИЛИЈАРДУ И ПО ЕВРА
  • Предсједник Србије о разговору са шефом кинеске дипломатије: Осврнули смо се на најбитнија глобална питања. Обавестио сам га о степену угрожености српског народа на Косову и Метохији и све тежим условима за живот у јужној српској покрајини

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић и министар спољних послова Кине Ванг Ји данас су током разговора у Минхену још једом потврдили челично пријатељство двије државе и народа.

Вучић је обавијестио шефа кинеске дипломатије о степену угрожености српског народа на Косову и Метохији.

– Разговарали смо и о билатералним односима и економској сарадњи између Србије и Кине и још једном потврдили челично пријатељство наше две државе и народа. Обавестио сам га о степену угрожености српског народа на Косову и Метохији и све тежим условима за живот у јужној српској покрајини – написао је Вучић на Инстаграму.

Он је истакао да је разговор са Вангом на маргинама Минхенске безбједносне конференције био срдачан, као и да су се њих двојица осврнули на најбитнија глобална питања када је ријеч о безбједности и изазовима са којима се свијет данас суочава.

Вучић је разговарао у Минхену и са предсједником Владе Баварске Маркусом Зедером о инвестицијама и јачању веза између Србије и Баварске.

– Захвалио сам му на досадашњој сарадњи и истакао да Србија има трговинску размену са Баварском већу од милијарду и 500 милона евра – рекао је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар