РС и матица

Вучић: Имаћемо већину и у Београду и у Новом Саду, невероватне победе у Пећинцима и Суботици

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ ОЦИЈЕНИО РЕЗУЛТАТЕ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА
  • Александар ВУЧИЋ: У Нишу, као што смо и очекивали, била је најтежа политичка утакмица. Оно што је важно, то је да ћемо у Нишу имати већину за вероватно три мандата више, укупно 32 мандата, 31 је потребан за већину
  • „Предстоји нам тежак рад и много проблема. Очекује нас тешко време, ужасно тешко веме за које нисмо ни криви, ни заслужни, а биће само теже. Морамо да чувамо своју земљу, мир и своју слободу“

У БЕОГРАДУ ћемо имати 63 одборничка мандата, наша листа имаће 52 одсто гласова од оних који су изашли, то је невероватна победа, убједљива побједа и у Новом Саду, навео је предсједник Србије Александар Вучић.

– Више од годину дана трајали су стравични притисци везани за изборе. Већину смо имали и после 17. децембра у Београду. Али смо сматрали да то није довољан легитимитет јер неки други нису желели да праве коалицију са нама. Сада ћемо имати 62 или 63 мандата, уместо 54 колико је било у децембру – додао је он.

– Најубедљивија победа је у Пећинцима, гдје смо на излазност од 78 одсто освојили 86 одсто гласова, што је готово невероватно. Желим да честитам, уз честитке Александру Шапићу, желим да честитам професорки Туркулов, јер таква победа у Новом Саду, где смо освојили 45 мандата и добили скоро 53 одсто гласова – рекао је Вучић.

Он је нагласио да је то било значајно, посебно имајући у виду да је опозиција у Новом Саду изашла у двије или три колоне, а да је излазност била добра, 50 одсто.

– У Нишу, као што смо и очекивали, била је најтежа политичка утакмица. Оно што је важно, то је да ћемо у Нишу имати већину за вероватно три мандата више, укупно 32 мандата, 31 је потребан за већину – рекао је Вучић.

Додао је да ће његов приједлог предсједнику Српске напредне странке бити да се разговара и да се види како и на који начин да се проблеми у том граду у будућности решавају, јер је листа групе грађана, а то нису биле опозиционе политичке странке, већ листа доктора Милића, добила чак 23 одсто гласова.

– То је огроман број гласова. И то ни на који начин не оспоравамо и не смемо да не покажемо поштовање – закључио је Вучић.

Он је навео да су невјероватни успјеси и резултати посебно у општинама на сјеверу Војводине.

– Готово је невероватно да је наша листа добила незамисливих 50 одсто у Суботици, можда је то и чудеснији и већи резултат од овога у Новом Саду. А наши партнери Савез Војвођанских Мађара 27 одсто гласова – рекао је Вучић.

Додао је да су свуда у Војводини, у Кикинди, Сомбору, Сремској Митровици освојили преко 63 одсто гласова.

Што се Београда тиче, Вучић је рекао да су сигурно побиједили у 15 од 17 општина и да је још увијек неизвијесно у двије општине.

– Предстоји нам тежак рад и много проблема. Очекује нас тешко време, ужасно тешко веме за које нисмо ни криви, ни заслужни, а биће само теже. Морамо да чувамо своју земљу, мир и своју слободу. Желим да се захвалим грађанима Србије на огромној подршци, љубави и пожртвовању. То је залог за успешнију будућност – поручио је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар