Главно РС и матица

Вучић: Кад ми Иванић опет дође – нека каже да ли сам му показао документе о мешању Запада у изборе у БиХ

„НЕ МИСЛИМ ДА ЈЕ ТО ЗА МЕДИЈЕ НЕКА ВЕЛИКА ТАЈНА, АЛИ НЕКО ВОЛИ ДА СЕ ПРАВИ ДА НЕ ЗНА НИШТА“
  • „Део докумената о томе сам већ показао Милораду Додику. Позвао сам Иванића и рекао му да ћу и њему – када следећи пут дође у Београд – то, такође, показати“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић је изјавио да је Милораду Додику већ показао дио докумената који доказују директно мијешање западних сила у изборни процес у БиХ, и да ће их предочити и бившем српском члану Предсједништва БиХ Младену Иванићу, када сљедећи пут дође у Београд.

На опаску новинара да је уочи избора у БиХ говорио о мијешању западних сила у изборни процес у БиХ и најавио да ће послије рећи нешто више о томе, Вучић је казао да је Милораду Додику већ показао дио тога.

„Позвао сам Иванића и рекао му да када дође у Београд и да ћу и њему то, такође, показати“, рекао је Вучић.

Навео је да сада медијима неће ништа да открива, јер не жели да показује податке до којих су различите службе дошле, али да ће „свакога од њих који су учествовали на различитим странама обавијестити и то показати“.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик је на то додао да је био свједок када је Вучић показао Иванићу оперативни налог за прислушкивање.

„Значи, Иванић је имао прилику да то види“, додао је Додик.

На то је Вучић рекао да је то било нешто раније, али и да медији могу да питају и самог Иванића да их обавијести о томе.

„Не мислим да је то за вас (медије) нека велика тајна, само што неко воли да се прави да ништа не зна. Најсмешније је када сте говорили да се Србија мешала, а да се неке друге велике силе нису мешале. Нисам отишао да отварам болницу у источном Сарајеву да не би неко рекао да се Србија мешала, али су зато сви ћутали када је премијер Хрватске отишао у Мостар на завршни страначки скуп – како су различити аршини и код вас у БиХ и код свих других“, нагласио је Вучић.

Нека вас обавијести Иванић, којем иначе желим добро задравље, када сљедећи пут дође код мене, да ли сам имао шта да му покажем или не, поручио је Вучић.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар