РС и матица

Вучић: Ко жели да Србија не иде у ЕУ мораће да промени мене и већину у Народној скупштини

У БАКУУ РЕКАО ДА ЋЕ ВРИЈЕМЕ ДО 2020. БИТИ ЗЛАТНО ДОБА СРБИЈЕ И ДА ЋЕ НОВЦА БИТИ КАО НИКАД
  • „Мало станите, налазимо се на европском путу и потпуно сам сигуран да се налазимо на добром путу. Они који мисле да можемо да водимо политику ван европског пута, мораће да ми објасне како мисле да следеће године имамо 3,5 милијарди страних инвестиција”

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић позвао је чланове владе да поштују политику пута Србије ка ЕУ и поручио да се та политика неће мијењати, нити зависи од жеља било ког политичара.

„Наша политика је ЕУ, али и очување и унапређење пријатељстава са традиционалним пријатељима и и савезницима, као што су Русија и Кина. Ту политику одређују институције Србије и неће се променити жељом било ког политичара у Србији”, нагласио је у изјави новинарима у Бакуу.

Он је то рекао одговарајући на коментаре у њемачкој штампи о могућој промјени политике Србије, а након реаговања министра Александра Вулина на недавни интервју шефа делегације ЕУ у Србији Сема Фабриција.

Онима, који потцјењују значај ЕУ за нас поручио је:

„Мало станите, налазимо се на европском путу и потпуно сам сигуран да се налазимо на добром путу”.

Поновио је, када је ријеч о политици Србије, да је, ако би се жељела промена спољне политике наше земље, потребно промијенити њега, и већину у Народној скупштини Србије.

„Рекао сам народу шта је политика Србије, и пуно сам промишљао и размишљао о њој. То је промишљена, озбиљна и одговорна политика”, казао је Вучић додајући да Србија због такве политике ужива велики углед, што се могло видјети и током посјете Азербејџану.

„Они, који мисле да можемо да водимо политику ван европског пута, мораће да ми објасне како мисле да следеће године имамо 3,5 милијарди страних инвестиција”, истакао је он.

„Поред тога, нисам спреман да слушам Европљане и Американце када ми говоре о увођењу санкција Русији или односу са Кином. Ми радимо у складу са интересима Србије”, објаснио је он.

Рекао је да није имао времена да чита изјаве, и додао да се политика не доноси и не мијења за један дан.

Поновио да ће од 2018. до 2020 бити златно доба Србије, уколико испуни услов и – сачува мир и стабилност.

„Ниједне године нам раст неће ићи испод 4 – 4.5 одсто. Будемо ли чували суфицит у буџету биће новца више него икада, живеће се боље него икада, али имамо један ужасно тежак услов – да сачувамо мир и стабилност”.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар