РС и матица

Вучић: Комшић и Бећировић састанком са Куртијем показали да не поштују интегритет Србије

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ НАГЛАСИО: ДОБРО ЈЕ ЗА НАС ДА ЗНАМО – СА КИМ ИМАМО ПОСЛА
  • У Паризу, гдје присуствује Форуму мира, оцијенио да до формирања заједнице српских општина неће доћи док год је на власти Курти који се „све време користио балканским триковима“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да га чуди састанак чланова Предсједништва БиХ Жељка Комшића и Дениса Бећировића са премијером самопроглашеног Косова Аљбином Куријем у Паризу и да то указује на двоструке аршине када је ријеч о поштовању територијалног интегритета.

Вучић је рекао да је то добро за Србију да зна са ким има посла.

Он је навео да у Паризу, гдје присуствује Форуму мира, није разговарао са Куртијем, који је сам бирао са којим представницима БиХ ће се састати.

– Веома је чудно да су они /Бећировић и Комшић/ то прихватили и онда се питам какви су то двоструки аршини и приступи према дешавањима у бившој Југославији да негде признајете територијални интегритет и тражите да се он поштује, а са друге стране онај од ког тражите да поштује територијални интегритет, интегритет његове земље не признајете? – упитао је Вучић.

Он је истакао да до формирања заједнице српских општина неће доћи док год је на власти Курти који се „све време користио балканским триковима“, те указао да ће Србија учинити све да сачува животе Срба на Космету и мир.

Вучић је рекао да је из разговора на Форуму мира у Паризу јасно да фокус свијета клизи ка Гази и израелско-палестинском сукобу, те најавио да ће о свим глобалним и регионалним темама разговарати са предсједником Француске Емануелом Макроном.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар