РС и матица

Вучић: Конаковић потврдио да је стварни циљ резолуције о Сребреници – укидање Републике Српске

„ЗНАМ КОЛИКО ЈЕ ВЕЛИКА И ЈАКА СИЛА КОЈА НАМ ПРЕТИ, АЛИ ЋЕМО СЕ СУПРОТСТАВИТИ ЈАЧЕ НЕГО ШТО МИСЛЕ“
  • „Један од амандмана које је предложила Црна Гора садржао изјаву да народи не могу сносити одговорност, већ да је она само индивидуална. Ако је тако, шта ће вам резолуција? Сви су већ сносили индивидуалну кривичну одговорност. Зашто то радите и због чега? Јасно је о каквом је трику реч. Неко је то радио јер је хтео сопствену савест да опере што ће да гласају ЗА. Најјадније је то што кажу да се ми иживљавамо над неким“
  • „Ми поштујемо међународно право, наше суседе. За мене је била одвратна ова игра око амандмана и са ким су ти амандмани преговарани. Сада могу само да кажем да је реч о једној прљавој игри која је требало Србији да запуши уста“

Извор: РТРС

ЗНАМ колика је сила која нам пријети, знам колико су велики и снажни, али једино у шта сам сигуран је да ћемо дати све од себе и супротставићемо се јаче него што мисле, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић поводом сједнице Генералне скупштине УН-а на којој ће бити разматрана резолуција о Сребреници.

Коментаришући најаву Црне Горе да ће гласати за резолуцију, Вучић је рекао да то „није први пут“, подсјетивши да је Подгорица признала једнострано проглашену независност тзв. Косова.

Додао је да су његову одлуку да се не мијеша у унутрашње ствари Црне Горе назвали „умјереном дозом агресивности“.

– Ми поштујемо међународно право, наше суседе. За мене је била одвратна ова игра око амандмана и са ким су ти амандмани преговарани. Сада могу само да кажем да је реч о једној прљавој игри која је требало Србији да запуши уста. Намјерно остављају простор да постоји јасно закључивање моралне и политичке одговорности – рекао је Вучић, гостујући на Пинк телевизији.

Предсједник Србије је подсјетио да је један од амандмана које је предложила Црна Гора садржао изјаву да народи не могу сносити одговорност, већ да је она само индивидуална.

– Ако је тако, шта ће вам резолуција? Сви су већ сносили индивидуалну кривичну одговорност. Зашто то радите и због чега? Онда вам је јасно о каквом је трику реч. Неко је то радио јер је хтео сопствену савест да опере што ће да гласају ЗА. Најјадније је то што кажу да се ми иживљавамо над неким – рекао је Вучић.

Он је оцијенио да ће се већ у четвртак знати ко су пријатељи, а ко партнери Србије.

– Добро ћемо да знамо ко нам нису пријатељи. Никада не говорим о успеху. Једна мала земља се лавовски супротставила. Ниједним резултатом нећу бити срећан због последица које долазе, али ћу бити поносан на нашу борбу. Никада навијачи неће да вам звижде ако губите, а борите се – рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, министар спољних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић потврдио је да је стварни циљ доношења резолуције о Сребреници да се иде на укидање Републике Српске.

– Конаковић је сваку моју реч потврдио да ће то да раде. Данима су говорили да неће то да раде и да је реч о Вучићевим лажима, а онда су се изнервирали и онда им је излетело све оно што у ствари мисле и желе. Предлагачи резолуције и они који их подржавају након тога морали да су доносе „бесмислене амандмане“ – рекао је Вучић.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар