Главно РС и матица

Вучић: Курти је чинио све да сукоби Србе и НАТО – нека Квинта уразуми своје чедо

НАГЛАСИО ДА СРБИЈА НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ ПРОГОН, ПОГРОМ НИ УБИЈАЊЕ СРПСКОГ НАРОДА
  • Најтеже повређени Драгиша Гаљак, који добио два метка с леђа, оперисан је и преживјеће ако не буде компликација. Теже повреде имају и Драгиша Миловић и Часлав Софронијевић. Повријеђен хе и 41 припадник КФОР
  • Ухапшени су Небојша Лезовић, Радош Петровић, Срећко Витковић и Душан Обреновић и у току су преговори са КФОР-ом о њиховом ослобађању
  • Александар ВУЧИЋ: Велике и тешке последице, за које је крив и одговоран искључиво Аљбин Курти, за шта сви знају, на то сам упозоравао и синоћ и прексиноћ и пре три, четири пет дана, а нико није желео ни да чује

Извор: РТРС

ИАКО смо мјесецима говорили да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти има само једну жељу, а то су сукоби на Косову и Метохији, мало ко је желио да чује истину, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић у обраћању јавности.

– У последња три дана свако је могао да разуме шта је било спремано за данас. Све у организацији Аљбина Куртија како би дошло до сукоба Срба и НАТО-а, а он који је једини одговоран жели да пере Пилатовске руке и да тврди да то нема везе са њим – рекао је Вучић.

Говорећи о данашњим сукобима на сјеверу КиМ рекао је да су најтеже повређени Драгиша Гаљак, као и Драгиша Миловић и Часлав Софронијевић, а да је повријеђен 41 припадник КФОР-а.

Он је у обраћању медијима рекао да су ухапшени Небојша Лезовић, Радош Петровић, Срећко Витковић и Душан Обреновић и да су у току су преговори са КФОР-ом о њиховом ослобађању.

Вучић је рекао да је најтеже повријеђен Драгиша Гаљак, портир из Косовске Митровице, који је погођен с леђа са два метка и који је оперисан.

– Лекари су се борили за његов живот, сада је на на интензивој њези. Верујемо да је извесно, ако не дође до компликација, да ће преживети – рекао је Вучић.

Он је додао да је Драгиша Миловић задобио вишеструке тешке тјелесне повреде од удараца у груди, трбух руке и ноге и да се он налази на опсервацији.

Вучић је додао да је Часлав Софронијевић, Србин са севера КиМ, задобио више удараца у груди и повреде од гумених метака и да се такође налази на опсервацији.

– Остали су сви са лакшим и тежим телесним повредама – навео је Вучић.

Предсједник Србије рекао је да је повријеђен 41 припадник КФОР-а, од тога највише припадника мађарског и италијанског контигента, од којих су тројица теже рањени.

Он је изразио наду да нико од њих није животно угрожен.

– Велике и тешке последице, за које је крив и одговоран искључиво Аљбин Курти, за шта сви знају, на то сам упозоравао и синоћ и прексиноћ и пре три, четири пет дана, а нико није желео ни да чује – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да Србија неће дозволити прогон, погром или убијање српског народа.

– За сутра у 8.00 часова заказана је седница са Квинтом. Због тога вероватно нећу ићи у Братиславу. Урадићемо све да сачувамо мир. Молим међународну заједницу да уразуми Аљбина Куртија. Бескрајно молим земље Квинте да уразуме своје чедо – поручио је Вучић.

Одмах након обраћања, предсједник Србије запутиће се на административну линију.

Вучић ће провести ноћ са војском и одатле ће пратити ситуацију.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар